Blog

10 slimme schoonmaaktips voor je huis

Het huis schoonmaken is onderdeel van het dagelijks leven, maar het is ook iets waar de meeste mensen niet naar uitkijken. Het duurt vaak veel langer dan verwacht, schoonmakers kunnen veel geld kosten en er moet altijd meer worden gedaan! Daarom laten deze 10 slimme schoonmaaktips je zien hoe je schoonmaakkosten en -tijd kunt verminderen. Hoe maak je een verbrande pot schoon?

Weg met de ophoping van waterzouten

Plaats een klein plastic zakje op de kraan met opgehoopt zout en vul het met water en azijn. Plak de zak op de kraan. Laat de kraan weken, verwijder de zak en veeg de kraan af met een spons. De zouten verdwijnen en je kraan ziet er weer als nieuw uit!

10 slimme schoonmaaktips voor je huis

Maak het ovenglas schoon

Om het glas van de ovendeur schoon te maken, plaatst u een oude sok op een liniaal of dunne spatel en haalt u deze door de gleuf aan de onderkant van de ovendeur. Nu kunt u eenvoudig de binnenkant van het glas reinigen en al dit lelijke vuil verwijderen.

Reinig de stijltangplaten

Om het vuil van de haarpersverwarmingsplaten te verwijderen, giet u een beetje Coca-Cola op een handdoek en wikkelt u deze strak om de verwarmingsplaten. Laat de vloeistof inwerken en trek de handdoek eruit. De haarpers zal weer stralen als nieuw!

Doe-het-zelf badkamerreiniger

Om een ​​eenvoudige doe-het-zelf badkamerreiniger te maken van huishoudmaterialen, giet je een beetje azijn in een theepot en laat je het koken. Giet de hete azijn in een lege spuitfles en voeg een beetje afwasmiddel toe. Schud het mengsel zodat de ingrediënten gemengd zijn en je kunt beginnen met het schoonmaken van de badkamer als een pro!

Pak een gebroken glas veilig op

Als er overal kapotte glazen liggen, is er een extreem gemakkelijke en veilige manier om ze op te rapen! Vouw een sneetje brood en veeg de stukjes glas van de vloer. Zelfs de kleinste stukjes blijven aan het brood plakken en verlaten meteen de vloer.

Zie ook 23 handige schoonmaaktips om uw huis in een mum van tijd te laten stralen!

DIY geurende ruimte

Als er een stank in je huis hangt, is er een eenvoudige manier om zelf een luchtverfrisser te maken. Giet een beetje zuiveringszout in een glazen pot en voeg een paar druppels van je favoriete etherische olie toe. Leg een stuk decoratiestof over de pot en zet deze vast met het deksel. Je huis ruikt in een mum van tijd!

Maak het computertoetsenbord schoon

Als je kruimels en stof op het toetsenbord van je computer hebt, kun je een tandenborstel gebruiken om het schoon te maken! Je raakt alle kruimels kwijt, hoe klein ook.

Maak de ijzeren plaat schoon

Als het strijkijzer brandvlekken op de plaat heeft, is er een snelle oplossing. Giet een beetje zout op een stuk folie en leg het strijkijzer erop. De vlekken zullen op magische wijze verdwijnen!

De gootsteen ontstoppen

Als de gootsteen constant verstopt raakt, meng dan een beetje zout en zuiveringszout en giet het mengsel naar beneden en rond de gootsteenklep. Giet er een beetje azijn over en laat ze even weken. Na een paar minuten zal de gootsteen ontstoppen!

Schoon water vlekken

Om lelijke watervlekken van houten tafels of bureaus te verwijderen, hoeft u alleen maar hete lucht erop te blazen met een föhn. De littekens zullen op magische wijze verdwijnen!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *