Blog

10 fouten bij het schoonmaken van het huis die onze gezondheid en onze portemonnee schaden en het is tijd om ze te stoppen

Schoonmaakfouten: Netheid is de A en O in een huis. Veel huisvrouwen proberen elke dag manieren te vinden die hun werk gemakkelijker maken. Sommige fouten kunnen uw huis echter aanzienlijk beschadigen. Het volgende is de relevante lijst:

Hier zijn tien schoonmaakfouten:

– Een eenvoudige stofzuiger gebruiken in plaats van een elektrische: het is natuurlijk veel gemakkelijker om met een stofzuiger vuil van de vloer te vegen dan om hem te stofzuigen. Maar het tegenovergestelde gebeurt. Dit komt omdat het alles in de lucht tilt. Dan verspreidt hij ze door de kamer. Gebruik een bezem alleen als u bijvoorbeeld snel uitgestrooide bloem moet oprapen. In alle andere gevallen kunt u het beste een dweil of een stofzuiger gebruiken.

– Giet vet en olie in de gootsteen of het toilet: Weinig mensen weten dat vet de afvoerleidingen niet mag bereiken. Terwijl ze gemakkelijk kunnen worden afgespoeld met warm zeepsop uit de gootsteen. Zodra ze het koude deel van de buis bereiken, zal het zich ophopen. Dit leidt tot verstopping en een onaangename geur. Resten van vet of olie kunnen in een afgesloten zak worden gedaan. Gooi ze bovendien in de prullenbak.

Het ultieme schoonmaakplan voor uw huis per dag, week, maand, semester en jaar

– Gebruik geen luchtbevochtiger: bij een constant hoge luchtvochtigheid kan het behang in een appartement vochtig en beschimmeld worden. Daarnaast hebben tapijten, parket- en laminaatvloeren last van vocht. Bij een niveau boven 55% wordt de vloer nat, kan opzwellen en vervormen. Maar weinig mensen weten dat een gebrek aan vocht ook schadelijk is voor het lichaam en kan bijdragen aan de ontwikkeling van verschillende ziekten, van allergieën en droge ogen tot bronchitis. Het is niet nodig om een ​​luchtbevochtiger te kopen om voor uw gezondheid te zorgen. Concentreer u op hoe u zich voelt en bevochtig de lucht vaker. Een gewone spuitfles kan helpen.

En andere schoonmaakfouten:

– Toilet en gootsteen schoonmaken zonder handschoenen: We zijn gewend om sterke chemicaliën (verschillende ontsmettingsmiddelen en antibacteriële reinigingsmiddelen) te gebruiken voor het schoonmaken van toilet en gootsteen. Maar weinigen gebruiken ze met bescherming zoals handschoenen en een masker. Bij contact met de huid kunnen de actieve ingrediënten irritatie en zelfs chemische brandwonden veroorzaken. Inademing van dampen is ook gevaarlijk: de fabrikanten raden zelf aan om deze producten alleen in goed geventileerde ruimtes te gebruiken.

– Grote bomen planten bij het huis: Het is leuk om bloeiende rozen te zien of een geurige struik voor je ramen te ruiken. Experts raden echter af om grote bomen en struiken in de buurt van het huis te planten. Hun wortels kunnen de fundamenten vernietigen. Om problemen in de toekomst te voorkomen, dient de aanplant van bomen minimaal 6 meter van het huis verwijderd te zijn en minimaal 3 meter voor de struiken.

– Houd de ramen altijd open: Enerzijds werpen de ramen die op de zon zijn gericht meer licht op het huis. Aan de andere kant blokkeert het glas bijna volledig UV-stralen, maar laat het type A achter dat fotoveroudering van de huid veroorzaakt en de kleur van het meubilair doet vervagen. Maar het is ook gevaarlijk om de gordijnen altijd dicht te houden. Volgens wetenschappers doden de zonnestralen sommige bacteriën en geven ze ons een goed humeur, wat niet minder belangrijk is.

Bovendien, reinigingsfouten:

– Was het tapijt heel vaak: Het is moeilijk voor te stellen hoeveel tijd en energie wordt besteed aan het verwijderen van vlekken en het reinigen van een tapijt. Maar het punt is dat te vaak wassen het tapijt kan beschadigen. In het bijzonder tapijten gemaakt van kunstmatige materialen. Bovendien kosten ze niet veel. Het tapijt kan nat worden, de kleuren vervagen door het extra vocht en leiden tot volledige vernietiging. Om de levensduur te verlengen, niet te vaak nat maken en het oppervlak goed reinigen: veeg het ongeveer 2 keer per week af en was het minstens één keer per jaar.

– Gesloten wasmachinedeur: Vaak is er niet veel ruimte in de badkamer waar de wasmachine staat en daarom houden velen de deur dicht. Het water binnenin droogt echter niet uit. Erger nog, de verhoogde luchtvochtigheid is de ideale plek voor bacteriën en schimmels om te groeien. Experts raden daarom aan om de deur op een kier te laten staan ​​als de wasmachine niet draait.

Te veel planten in de slaapkamer: De slaapkamer is de meest comfortabele plek in huis. Maar vaak gebruiken we verschillende dingen om het te versieren: meer bloemen, kerstballen en souvenirs in de hoop dat het intense aroma en de heldere details onze perceptie zullen veranderen en dat we ons meer op ons gemak zullen voelen in de kamer. De planten verbeteren inderdaad het microklimaat in huis, maar niet als ze bloeien. Hun doordringende geur en kooldioxide kunnen hoofdpijn veroorzaken of je gewoon storen. Als je geen last hebt van de geur van bloemen, is dit geweldig, maar als hun geur je slaap beïnvloedt, moet je de bloemen naar een andere plek brengen.

De laatste schoonmaakfout:

Veel souvenirs in huis: Veel mensen weten dat hoe meer spullen ze thuis opbergen, hoe meer ze moeten schoonmaken. Al deze souvenirs zijn perfecte “magneten” voor stof dat allergische reacties kan veroorzaken.

5 Eenvoudige en snelle natuurlijke keukenreinigers, zelfs voor de moeilijkste vlekken!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *