Blog

Hoe Art Deco-decoratie aan uw huis toe te voegen?

Van de jaren 1920 tot de jaren 1930 domineerde een belangrijke decoratiebeweging de wereld: art deco. De art-decostijl werd voornamelijk bepaald door de focus op geometrische vormen en werd geboren op de Internationale Tentoonstelling van Decoratieve Kunsten en Moderne Industrieën in Parijs in 1925. Op de tentoonstelling presenteerden ontwerpers en ambachtslieden futuristische producten geïnspireerd door nieuwe innovaties in technologie. Ze verwerkten metalen materialen, aerodynamische silhouetten en motieven uit verschillende regio’s over de hele wereld. 15 Slaapkamers met Art Deco Decoratie

Hoewel er bijna 100 jaar zijn verstreken sinds de komst van art deco, zijn decorateurs nog steeds een inspiratiebron en velen nemen het op in moderne ruimtes. Als je art-decodecoratie aan je huis wilt toevoegen, volg dan enkele van deze eenvoudige tips.

Focus op geometrische vormen.

Etsy

Het meest bekende kenmerk van art deco is de focus op geometrie, dus kies voor elk soort geometrisch behang, kunstwerken, wandpanelen of meubels.

Installeer gloeiende of reflecterende elementen.

CB2

Art deco werd geïnspireerd door futurisme en technologie, dus elementen die op machines lijken, met name kunstmatige metalen materialen, waren een rage. Glas is een bijzonder slimme keuze voor kleinere ruimtes omdat het de visuele rommel in een kamer vermindert. Andere populaire materialen zijn chroom, goud, zilver, roestvrij staal en lak.

Voeg een of twee spiegels toe.

Wayfair

Spiegels waren ook erg populair als decoratie in art deco-ruimtes. Kies er een met een gouden frame in geometrische vormen om te benadrukken.

Zie ook 30 ideeën voor huisdecoratie met gebrandschilderd glas

Vermijd natuurlijke materialen, behalve hooggepolijst hout of inlegwerk.

1stdibs

Aangezien art deco over techniek ging, waren natuurlijke materialen als hout en steen niet nodig. De uitzondering waren de sterk gepolijste houtsoorten, zoals walnoot of mahonie, die reflecterende eigenschappen hadden, evenals het inlegwerk met geometrische patronen.

Voeg hier en daar een decoratieve ster toe.

West Elm

De decoratieve ster (starburst) was een van de meest populaire motieven tijdens het art deco-tijdperk en veel moderne meubels hebben tegenwoordig dezelfde vorm. Het toevoegen aan uw ruimte is een trefzekere manier om een ​​art-deco-touch te creëren.

Omarm dierenprints.

Hooinaald

Een ander gevolg van de toename van reizen, dierenprints waren in de mode in het art deco-tijdperk. Kies een enkel stuk, zoals een salontafel of fauteuil.

Gebruik een contrastrijk kleurenpalet in combinatie met zachte neutrale tinten.

Wayfair

Art deco-decorateurs waren niet bang voor kleur. Vaak werden diepe tinten gecombineerd met neutrale kleuren in beige, grijs of wit. Om je ruimte modern te houden, terwijl je knipoogt naar art deco, kies je een combinatie van kostbare en neutrale tinten.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *