θεραπείες για ανακούφιση από ημικρανία,γρήγορη ανακούφιση από ημικρανία,φυσική ανακούφιση από ημικρανία,συμβουλές υγείας,υγεία
Blog

8 behandelingen voor snelle en lichamelijke verlichting van migraine

Migraine is een neurologische aandoening die terugkerende hoofdpijn veroorzaakt en van matige tot hoge intensiteit kan zijn. Migraine wordt ook beschouwd als de meest voorkomende neurologische aandoening en komt vaker voor dan astma en diabetes. Migraine is de 3e meest voorkomende en de 7e belangrijkste oorzaak van invaliditeit wereldwijd. Er zijn enkele eenvoudige maar effectieve behandelingen die u zullen helpen op natuurlijke wijze van migraine af te komen. 8 onverwachte behandelingen voor migraine

IJspak

© Depositphotos.com

Volgens Carolyn Bernstein, MD, een faculteitslid aan de Harvard Medical School, “is ijs een ontstekingsremmer.” U kunt een ijspak op uw voorhoofd, hoofd of nek leggen voor onmiddellijke verlichting. Als je er geen hebt, probeer dan een doek gedrenkt in koud water.

Lavendel olie

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Volgens onderzoek hadden mensen die lavendelolie inhaleerden tijdens een migraine snellere verlichting dan degenen die placebo inhaleerden. U kunt het gedurende minimaal 15 minuten direct inhaleren of in een verdunde oplossing op uw lichaam aanbrengen.

Pepermunt olie

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Masseer muntolie op de slapen en achterkant van de nek om migrainehoofdpijn te verlichten. Dit verlicht ook het gevoel van misselijkheid en angst. Eén studie zegt dat het kan voorkomen dat een migraine terugkomt.

Consumeer gember.

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Gember wordt veel gebruikt vanwege zijn gezondheidsvoordelen en, volgens onderzoek, verlicht het ook migraine. Gemberpoeder vermindert de ernst en duur van migraine. Gemberthee is ontstekingsremmend en een bewezen remedie tegen hoofdpijn.

Zie ook Hoe zich te ontdoen van hoofdpijn – 8 Dramatische oplossingen

Doe yoga.

Yoga is een oude techniek die kan worden gebruikt om ernstige ziekten te behandelen. Het is een behandeling zonder bijwerkingen en een onderzoek zegt dat oefenen met eenvoudige yogahoudingen je zal helpen de frequentie, duur en intensiteit van migraine te verminderen.

Enkele voorgestelde yogahoudingen zijn:

Massage.

Een onderzoek onder migrainepatiënten zei dat degenen die massage kregen minder migraine hadden en zelfs beter sliepen.

Er zijn veel verschillende soorten massage, u kunt er één uitkiezen:

 • Zweedse massage
 • Diepe weefselmassage
 • Reflexologie
 • Lymfatische massage
 • Σιάτσου
 • Rolfing
 • Craniale therapie

Voeg magnesium toe aan uw dieet.

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Magnesiumtekort kan de oorzaak zijn van hoofdpijn en migraine. Eén studie toonde aan dat regelmatige inname van magnesium de incidentie van migraineaanvallen met 41,6% verminderde.

Enkele bronnen van magnesium die u in uw dieet kunt opnemen zijn:

 • amandelen
 • Sesam
 • zonnebloemzaden
 • Braziliaanse pinda’s
 • cashewnoten
 • pindakaas
 • haver
 • eieren
 • melk

Probeer acupressuur.

Net als yoga is ook druktherapie een oefening zonder bijwerkingen om van migraine af te komen. Volgens sommige onderzoeken is het een betrouwbare alternatieve behandeling voor mensen die lijden aan chronische hoofdpijn, samen met migraine-gerelateerde misselijkheid. Je kunt elk van de drukpunten in de afbeelding hierboven proberen om verlichting te krijgen.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *