Blog

Hoe melk op tapijt of tapijt schoon te maken?

Gemorste melk is niet zo moeilijk te verwijderen van het tapijt of vloerkleed als het vers is, maar als je het niet allemaal ophaalt of op tijd schoonmaakt, kan het bederven en een sterke geur veroorzaken. Het probleem wordt acuter wanneer de melk diep in de vezels wordt opgenomen en opdroogt. Wanneer dit gebeurt, moet u mogelijk een combinatie van methoden gebruiken om de vlek en geur te verwijderen. Hoe huisdierenurine van tapijt te reinigen?

Hoe melk op tapijt of tapijt schoon te maken?

Begin met het deppen van zoveel mogelijk verse melk met keukenpapier. Spuit het residu vervolgens in met water om uitdroging te voorkomen. Maak een pasta met waspoeder en water, breng het aan op de vlek met je vingers of een tandenborstel en spoel het gebied af met veel koud water. Strooi maïzena op de vlek, laat het drogen en veeg het dan af. Bij een verse vlek is dit waarschijnlijk alles wat u hoeft te doen.

Vaak kun je het je niet veroorloven om de vlek schoon te maken als deze nog vers is, waardoor je te maken krijgt met droge melk en als deze lang genoeg blijft zitten, een zure geur. Verwijder eerst zoveel mogelijk melkpoeder. Schraap het met een scherp mes. Bevochtig het overtollige materiaal vervolgens met water en schrob het met waspoeder en water met een tandenborstel en spoel het af. Zorg ervoor dat je koud water gebruikt. Heet water laat een vlek achter en verhoogt de geur. Je kunt de vlek ook wegvegen met keukenpapier en isopropylalcohol.

Sommige commerciële reinigingsproducten voor beddengoed en tapijten kunnen de geuren van bedorven melk behandelen, vooral die van huisdierengeuren. Heeft u deze niet in huis, dan werkt waterstofperoxide (zuurstof) uit uw apotheek net zo goed. Spray het op de vlek. Laat het intrekken tot het stopt met schuimen en veeg het af. Gebruik alleen normale 3% peroxide. Alles wat sterker is, kan het tapijt of vloerkleed beschadigen. Je kunt de vlek ook schoonmaken door een pasta te maken met borax en waterstofperoxide. Breng het aan op de vlek en wacht tot het droog is. Veeg het residu weg als het helemaal droog is.

Koffieresten stoten ook de geur van bedorven melk af. Rijkelijk op de vlek aanbrengen, een paar uur laten intrekken en stofzuigen. Azijn is een ander alternatief. Spray het op de vlek en dep het. Als het tapijt is geverfd met natuurlijke kleurstoffen waarvan u niet zeker weet of ze zullen vervagen, kunt u de azijn het beste verdunnen met een gelijk deel water om verbleken te voorkomen. Je kunt ook bakpoeder gebruiken om te ruiken. Strooi rijkelijk over de vlek. Laat het een nacht staan ​​en veeg het ‘s ochtends af.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *