Blog

Is gedestilleerd water nuttig voor planten?

Gedestilleerd water heeft veel toepassingen in batterijen, luchtbevochtigers, stoomstrijkijzers, aquaria, maar is het nuttig voor planten en is kraanwater beter dan normaal? Cactussen bemesten?

Wat is gedestilleerd water?

Het destillatieproces omvat verdamping en condensatie van water, waar het wordt gekookt en opgeslagen als geconcentreerde stoom. Dit proces verwijdert onzuiverheden zoals colloïdale deeltjes en zouten uit het water, maar het verwijdert ook enkele nuttige metalen.

Hoe gedistilleerd water thuis te maken?

  • Neem een ​​pot van 16 – 20 liter. Bij voorkeur van RVS.
  • Vul de helft met kraanwater.
  • Neem een ​​warmte-isolerende glazen kom en zet deze in de pan, op een grill. De grill zorgt ervoor dat de bodem van de kom de pan niet raakt.
  • Bedek de pot met het deksel en leg er ijs op.
  • Kook het water en laat het 40-45 minuten staan. U moet het ijs meerdere keren vervangen.
  • Het verdampte water in de pot zal het deksel raken en het koude oppervlak, door het ijs, zal het condenseren, en het weer veranderen in het water dat als schoon, gedestilleerd water terug in de glazen kom zal vallen.

Zie ook 5 toepassingen van anjer voor een gezonde tuin

Planten water geven met gedestilleerd water

Als je een tuinier bent, dan heb je gehoord over het water geven van planten met gedestilleerd water, omdat het vrij is van chemicaliën en mineralen. Het is gunstig voor alle soorten planten, vooral binnen. Gedestilleerd water is echter niet uitstekend in vergelijking met de normale gezondheid van planten.

Door de wijdverbreide vervuiling bevat water tegenwoordig voornamelijk chemicaliën, verontreinigende stoffen en andere giftige stoffen, hoewel het ook opgeloste metalen bevat, waarvan vele gunstig zijn voor planten. Vervuiling is de belangrijkste reden achter distillatie.

Bovendien hebben buitenplanten geen gedestilleerd water nodig, tenzij het water sterk verontreinigd is. In de meeste gevallen hebben planten een afweermechanisme om onzuiverheden te bestrijden. Daarom hebben ze geen gedestilleerd water nodig.

Bij buitentuinieren helpt de regen om het vuil dat zich in de grond ophoopt uit het kraanwater te verwijderen. Maar in het geval van kamer- of kasplanten is er een aanzienlijke opeenhoping van verontreinigende stoffen die hun groei kunnen belemmeren. In dergelijke gevallen is het gebruik van gedestilleerd of gezuiverd water gunstig voor de plantgezondheid.

Gedestilleerd water voor hydrocultuur

Bij hydrocultuur is water het belangrijkste kweekmedium. De kans op accumulatie van chemicaliën en metalen neemt snel toe. Het gebruik van gedestilleerd water, in dergelijke omstandigheden, kan planten helpen die groeien zonder voedingsstoffen.

Houd ook constant de pH-waarde in de gaten, aangezien hardheid en pH de groei van hydrocultuurplanten beïnvloeden. Het vereiste pH-bereik voor hydrocultuur ligt tussen 5,8-6,4. Gedestilleerd water heeft een pH van bijna 7. Controleer altijd het mineraalgehalte op het etiket voordat u gedestilleerd water koopt.

Conclusie

Hoewel je de planten water kunt geven met gedestilleerd water, is het niet aan te raden om het regelmatig te gebruiken, omdat het veel essentiële mineralen mist. Het is altijd een goed idee om de tuin en de planten water te geven met gewoon kraanwater, voor een betere gezondheid!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *