Blog

Hoe hout te schilderen met staalwol en azijn?

Wist je dat je houten meubelen gemakkelijk kunt verven met materialen die je in je kast en onder je gootsteen hebt staan? Creëer een verouderde look zonder giftige dampen in een half jaar met deze truc met azijn en staalwol. Je kunt zelfs de meest elementaire IKEA-stukken omtoveren tot verouderde meubels. Hoe een oude kledingkast te vernieuwen – Schilderen en reliëfontwerp – Instructies!

Hoe hout te schilderen met staalwol en azijn

Koffie en thee bevatten beide tannine, dat reageert met de azijnoplossing wanneer het op hout wordt aangebracht om van kleur te veranderen. Verschillende houtsoorten bevatten verschillende hoeveelheden tannine en zullen anders reageren, dus experimenteer met je materialen om de juiste combinatie te vinden die bij je smaak past.

De witte den die in deze constructie wordt gebruikt, heeft een lage hoeveelheid tannine, dus het gebruik van koffie of thee “verhoogt” de hoeveelheid tannine en laat een diepgrijze kleur achter.

Doe twee stukken staalwol in een schone glazen pot en vul met witte azijn. De oplossing wordt actief en geeft een lichte kleur wanneer deze wordt gemengd met koffie of thee. Hoe langer het blijft, hoe intenser de kleur zal zijn. De oplossing werd in dit geval 72 uur met rust gelaten.

Als u een nieuw en onafgewerkt meubel gebruikt, schuur dan lichtjes met nr. 100 om ruwe oppervlakken glad te maken. Veeg eventueel stof weg met een doek. Als u deze techniek gebruikt voor afgewerkte meubels, verwijder dan eventuele verf of waterdichtmakende vernis zodat de verf in het hout kan trekken. Verwijder eventuele ladeknoppen of ander decoratief materiaal en leg ze opzij.

Als je klaar bent om je hout te schilderen, kook dan een grote kan koffie of thee met 3-4 kopjes water. Laat afkoelen voordat je het overbrengt naar een pot of bak waarin je gemakkelijk een penseel kunt dompelen. Experimenteer met een stuk hout om de kleur te testen voordat je je meubels gaat schilderen. Verdeel de koffie of thee in dezelfde richting als het water over het hout. Zodra de vloeistof door het hout is geabsorbeerd, gebruikt u een schone borstel om de azijn- en staalwoloplossing aan te brengen en ziet u de kleur veranderen recht voor u!

Werk aan één oppervlak tegelijk en ga door met het schilderen van het hele meubelstuk. Extra lagen kunnen nodig zijn als u een donkerdere kleur wilt. Nadat het hout volledig droog is, gebruikt u een stuk schuurpapier nr. 100 om specifieke punten en randen te wrijven om de verouderde look te verbeteren en de gebieden te wissen waar de penseelstrepen het meest uitgesproken zijn.

Bescherm het geverfde oppervlak tegen vocht en dagelijks gebruik door een transparante beschermende houtwas aan te brengen. Zuig eerst stof of schuurresten op en schrob de kaars vervolgens met een schone doek.

Installeer elk accessoire dat je hebt verwijderd om het meubilair te schilderen of voeg nieuwe koperen ladeknoppen toe met een label om een ​​vleugje industriële inrichting toe te voegen.

Voeg wat planten, een dienblad en andere items toe.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *