Blog

7 makkelijk te gebruiken schoonmaaktrucs

Het is niet nodig om dure schoonmaakproducten te gebruiken of veel tijd te besteden aan schoonmaken. Slimme schoonmaaktrucs zullen je helpen om de fascinatie van het huis minder karweitjes te maken, zodat je je weer kunt bezighouden met de belangrijke dingen – zoals ontspannen voor de verandering! Slimme truc vertelt je of je olie klaar is

Reinig de zolen van de schoenen

Het reinigen van de zolen van uw schoenen is zeer eenvoudig. Gebruik gewoon een standaard gum om hardnekkig vuil of verkleuring weg te schrobben!

7 makkelijk te gebruiken schoonmaaktrucs

Vlekken uit mokken verwijderen

Als je veel koffie of thee drinkt, dan weet je hoe moeilijk het is om de binnenkant van je kopje schoon te houden. Om hardnekkige vlekken te verwijderen, giet u een theelepel zout op de riemen en gebruikt u een sinaasappelschil om deze schoon te maken. Verwijder het zout en maak de beker schoon zoals gewoonlijk. Alle vlekken zullen op magische wijze verdwijnen!

Poeder op schilderijen

Stof hecht vaak aan oude schilderijen en is uiterst moeilijk te verwijderen zonder het kunstwerk te beschadigen. Gelukkig is er een makkelijke schoonmaaktruc! Snijd een aardappel doormidden en rasp hem voorzichtig. De aardappel beschadigt de plank niet, maar het stof gaat wel meteen weg!

Zie ook 15 besparingstrucs voor het dagelijks leven

Slim vegen

Als het echt rommelig is, neemt de bezem haren en vuil op dat aan de borstelharen blijft kleven, zodat u meer tijd besteedt aan het schoonmaken van de bezem dan aan de vloer. Om effectiever af te vegen, plakt u een beetje dubbelzijdig plakband op de borstelharen van de bezem. Bij het afvegen blijven haren en vuil aan de tape plakken in plaats van de bezem te verstoppen.

Wegwerp parket tafelkleed

Als de parketdoeken op zijn, kun je in plaats daarvan een maxi-maandverband gebruiken! Lijm de zijkanten op het parket en reinig de vloeren zoals gewoonlijk.

Doe-het-zelf flessenreinigingsborstel

Je zal nodig hebben:
1 spons
snijder
1 rubberen band
2 eetstokjes of houten rietjes voor spiesjes

Maak met het mes 3 verticale sleuven in de spons. Wikkel de spons zo dat de spleten naar buiten wijzen en zet de spons vast met de rubberen band.

Steek de 2 eetstokjes of houten spiesen door het elastiekje, 1 aan de linkerkant en 1 aan de rechterkant.

Deze doe-het-zelf flessenreinigingsborstel werkt perfect voor het reinigen van harde oppervlakken zoals in een fles of pot!

De mixer of blender schoonmaken

Er is een heel simpel trucje om de blender of blender effectief schoon te maken. Giet water en afwasmiddel, zet hem even aan en spoel af met water. Het zal als nieuw zijn!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *