καλλιέργεια βοτάνων σε νερό,καλλιέργεια λαχανικών σε νερό,συμβουλές κηπουρικής,χρήσιμα
Blog

20 kruiden en groenten om in water te groeien

Wist je dat veel planten gedijen in water? Dit is een perfecte oplossing als je tuin niet genoeg ruimte heeft voor je favoriete planten of als je een kleine binnentuin wilt maken. Kruiden kunnen worden vermeerderd door stekken. Ververs het water een keer per week totdat de wortels beginnen te groeien. Deze potten met kruiden zijn ook een geweldige decoratie voor je huis. Wat groenten betreft, sommige zijn zelfs geplant van keukenafval.

14 planten om in water te groeien met stekken

Kamperfoelie

Het citroenachtige aroma van kamperfoelie maakt het een geweldige aanvulling op verse thee, vooral in de winter. Om het te vermenigvuldigen, moet je in het voor- of najaar stekken snijden en in een pot met water wortelen. U moet uw plant op een warme plaats met veel helder indirect licht houden.

20 kruiden en groenten om in water te groeien

Munt

Het is gemakkelijk om munt in water te kweken. Doe verse stekken in een pot met water. Dat is alles. Het heeft culinaire, medicinale en tuinieren toepassingen.

Knoflook

Je verliest zeker als je knoflook niet in water kweekt. Het heeft verbazingwekkende culinaire en medische toepassingen. Knoflook stoot zelfs vliegen en muggen in huis af.

Sla

Sla is een belangrijke toevoeging aan salades. Er is geen reden om het niet thuis te laten groeien. Deze groente groeit in water.

Oregano

Dit kruid geeft smaak aan bijna elke groente. Neem gewoon verse stekken en leg ze in water.

Verse ui

Net als knoflook groeit bieslook in water.

rozemarijn

Dit geurige kruid wordt het hele jaar door in water gekweekt. Ze worden niet alleen gebruikt om te koken, maar ook voor garnering en medicinale doeleinden.

Bieten

Rode biet groeit ook in water. Je kunt zelfs beginnen met keukenafval.

Munt

Je kunt nieuwe planten laten groeien door stekken in het water te zetten.

Tijm

Neem stekken die groen zijn in het midden van de lente tot de vroege zomer, voordat de plant begint te bloeien.

Zie ook 6 kamerplanten die volgens de wetenschap STRALING VERMINDEREN

Koninklijk

Verse basilicumstekken groeien goed in water. Het is een geweldige aanvulling op veel gerechten. Negeer het medicinale en afstotende gebruik ervan niet!

Selderij

Je kunt selderij zeker in een pot met water kweken. Geef je plant voldoende licht en ververs regelmatig het water voor een betere groei.

Spinazie

Ben je dol op spinazie? Je kunt proberen deze voedingsrijke groente in water te kweken!

Citroengras

Citroengras is een favoriet ingrediënt in veel Aziatische gerechten vanwege zijn unieke smaak. Het weert ook vliegen en muggen. Als uw tuin niet genoeg ruimte heeft voor deze planten, aarzel dan niet om ze in water te kweken.

verstandig

Om salie in water te laten groeien, hoef je alleen maar in de lente zachte stekken te nemen en ze in water te wortelen. Een of twee salieplanten worden aanbevolen omdat ze heel kleine hoeveelheden nodig hebben om smaak te geven. Zorg ervoor dat u uw planten in fel licht en in een goed geventileerde ruimte plaatst.

Wortel

Je kunt ook wortels in water laten groeien voor hun groenten. Ze smaken naar rode biet en selderij.

Stevia

Stevia heeft een zoete smaak en wordt meestal toegevoegd aan verse thee en dranken. Wortel zachthoutstekken in een pot met water. Zorg ervoor dat je je plant op een warme plaats bewaart.

Dragon

De beste tijd om het in water te laten groeien, is door stekken te nemen in het voorjaar na het verschijnen van nieuwe scheuten. Herfststekken zijn ook goed, maar het kan langer duren voordat de wortels groeien.

Tomaten

Je kunt proberen tomaten in water te kweken. Begin met sterke stekken!

Ui

Heb je ooit geprobeerd om het in water te laten groeien, van keukenafval?

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *