Blog

Stickers van muren verwijderen

Stickers op de muur plakken lijkt misschien een goed idee voor een kind, maar niet zozeer voor iemand die ze later zal verwijderen. Snel scheuren van stickers kan behang of geverfde muren beschadigen of stickers en vuil achterlaten die er nog erger uitzien. Hoe onuitwisbare markering schoon te maken?

Begin vanuit een hoek van de sticker en til deze op met je vingernagel, richting het midden. Zodra het moeilijk wordt om op te tillen, begin je vanuit een andere hoek en ga je verder rond de sticker. Als het moeilijk te verwijderen is, schraap het dan voorzichtig met de punt van een spatel of botermes en zorg ervoor dat u de muur niet bekrast of breekt. De schraapmethode verwijdert ook een deel van de lijmresten die soms achterblijven na het verwijderen van de lijm.

Soms is krassen op de sticker niet voldoende om hem volledig te verwijderen

Vaak blijven er stukjes papier of lijmresten achter, hoe hard je ook werkt om ze te verwijderen. Verwarm wat er nog aan de muur zit met een föhn op lage of gemiddelde temperatuur op een afstand van 10 cm. Vermijd overmatige hitte, vooral op geverfde muren, waardoor de verf kan opzwellen of van de muur kan rafelen. Zodra de lijm zacht wordt, is het residu gemakkelijker te verwijderen. Schraap met je vingers en wrijf van de buitenranden van de sticker naar het midden om de lijmresten erop te rollen. Gebruik voor meer hardnekkige gebieden een spatel om de zachte lijm weg te schrapen.

Te veel vloeistof kan de lijm losmaken, maar vocht kan ook sommige muuroppervlakken beschadigen

Geverfde muren kunnen door vloeistoffen worden beschadigd, vooral als ze bedekt zijn met matte verf. Hoe meer glans de verf heeft, des te duurzamer en gemakkelijker te reinigen met vloeistoffen. Test de vloeistof die je kiest altijd eerst op een onopvallende plek om er zeker van te zijn dat deze de muurverf niet beschadigt. Gebruik zo min mogelijk vloeistof om de sticker los te maken zonder de muur te verzadigen.

Azijn helpt om de resten van papieren stickers en hardnekkige lijmresten op te lossen, maar het is niet goed voor alle muuroppervlakken. Azijn is het beste voor niet-poreuze oppervlakken en sommige afwasbare verven. Vouw keukenpapier in en giet er een kleine hoeveelheid witte azijn over, houd het ongeveer een minuut op de sticker. Pak het op en pak of schraap het residu op. Als het nog steeds blijft, breng dan opnieuw azijn aan. U kunt ook een mengsel van heet water en een kleine hoeveelheid afwasmiddel gebruiken. Spuit of reinig met een spons met een kleine hoeveelheid vloeistof. Een andere optie is een oplossing van twee delen water en één deel wasverzachter. De conditioner kan lijntjes op je muur achterlaten, dus gebruik hem op kleine plekken en spoel hem goed uit.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *