Blog

10 DIY-decoratietrends voor herfst 2021

De herfst is hier voordat je het weet, en met de koele bries en de gevallen bladeren wil je misschien de inrichting van je huis veranderen. Met een paar simpele veranderingen kan je huis een val worden. Inspiratie nodig om aan de slag te gaan? Bekijk de 10 meest populaire DIY-decoratietrends voor herfst 2021. Nep zonnebloemen voor herfstdecoratie

10 DIY-decoratietrends voor herfst 2021

Pas de sfeer aan met kaarsen

Kaarsen zijn een van de gemakkelijkste dingen die je aan je huidige inrichting kunt toevoegen om het warm en gastvrij te maken. Kies een arrangement van hoge, kegelvormige kaarsen op de salontafel of creëer een opvallend middelpunt met zwevende kaarsen. Vergeet niet om een ​​klassieke herfstgeur te kiezen om nog een seizoenstoets toe te voegen. Je kunt nooit fout gaan met kaarsen.

Verwarm je muren met hangende macramé

Voeg een dosis macramé toe en je ruimte wordt meteen warm. De verschillende diktes en textuur die vaak in stoffen worden aangetroffen, maken de kamer klaar voor de herfst.

Voeg een vleugje fluweel toe

Fluwelen stof, vooral in diepe kleuren zoals verbrand oranje of donkerpaars, roept gewoon de herfst op. Gebruik het in kleine details in je huis, zodat je decoratie niet te veel weegt. Verander de kussenslopen op de bank met fluweel voor een snelle verfrissing of plaats een schattige handgemaakte fluwelen pompoen in je eetkamer. Als het op deze trend aankomt, is minder meer.

Creëer vertrouwde verlichting met lantaarns

Een manier om je stemming te bepalen is verlichting. Als je een ontmoeting hebt met je beste vrienden, is het laatste wat je wilt dat de felle lichten hen verblinden. Voeg in plaats daarvan wat papieren lantaarns toe. Ze voegen warm gefilterd licht toe aan de ruimte en zorgen ervoor dat je vrienden zich thuis voelen.

Geweven manden voor een stijlvolle opbergoplossing

Het seizoen voor de herfstfilmmarathon nadert en het is bijna tijd om de warmste dekens uit de kast te halen. Zorg dat je ze altijd bij je hebt en berg ze op in een gevlochten mand bij de bank. Manden, groot of klein, zijn ook een geweldige plek om verschillende dingen op de tafels in de woonkamer te zetten.

Zie ook Eenvoudige herfstdecoratie-ideeën

Haal de natuur in huis

Enkele van de beste herfstinspiraties zijn direct voor je raam te vinden. Het geel, bruin en oranje van de gevallen bladeren zijn het perfecte kleurenpalet. Profiteer van de stapels bladeren op de grond en haal letterlijk de natuur in huis. Naai een paar vellen aan elkaar om een ​​rustieke tafelloper te maken die mooi is, maar je zult er geen spijt van krijgen om hem in de late herfst weg te gooien.

Kies pompoenen en bladeren

Ongeacht het jaar zijn er een aantal dingen die nooit uit de mode zullen raken als het gaat om herfsttrends, zoals pompoenen en bladeren. Bepaal of je de voorkeur geeft aan elegante witte pompoenen, klassiek oranje of een combinatie van beide, begin ze in je huis te plaatsen. Zet kleine op boekenplanken of in het midden van de tafel en grotere bij de open haard of op het terras. Hoe je het ook doet, je interieur is klaar voor de herfst.

Versier de voordeur met een eenvoudige krans

De voordeur is het eerste wat bezoekers zien als ze bij je thuis komen. Iets eenvoudigs als het ophangen van een krans is alles wat je nodig hebt om de vooringang van saai naar herfstachtig te maken.

Kies een warm kleurenpalet, zoals oranje tinten

Het hebben van een gedefinieerd kleurenpalet zal de selectie van alle andere decoraties gemakkelijker maken en uw ruimte een coherente uitstraling geven. Laat je inspireren door de herfstnatuur met warme oranje, gele, mosterd- en lichtbruine kleuren van gevallen bladeren om je huis een natuurlijk verlengstuk van de buitenlucht te laten lijken.

Kies groene kleuren voor een soepele overgang naar winterdecor

Als oranje en geel niet jouw favorieten zijn, kies dan een donkerder kleurenpalet gevuld met groentinten. De diepe tinten jagersgroen en bos passen perfect bij de rest van je herfstdecor, maar gaan ook naadloos over in de winter.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *