Blog

6 manieren om fruit, groenten en noten te telen

Zaden planten en ze zien groeien is een van de meest bevredigende hobby’s. En het ontdekken van nieuwe planten die je thuis kunt kweken, zorgt voor nog meer plezier. Deze 6 eenvoudige manieren om fruit, groenten en noten te kweken, leren je eenvoudige technieken voor het vinden, kweken en planten van zaden van artikelen die je in de supermarkt kunt vinden. Voordat je het weet, moet je op zoek naar meer ruimte op je vensterbank, vanwege alle bloeiende planten die er hun thuis van hebben gemaakt. 7 trucs voor thuis tuinieren

Pompoenen

6 eenvoudige manieren om fruit, groenten en noten te verbouwen

Thuis pompoen kweken kan niet eenvoudiger! Snijd de pompoen doormidden en gebruik een lepel om de zaden binnenin los te maken. Bedek de zaden met een beetje aarde en besproei ze regelmatig met water. Na slechts 4 dagen zullen de eerste scheuten verschijnen en daarna kun je ze verplanten in een grotere pot of in je tuin.

Walnoten

Om te beginnen met het kweken van een walnoot, open je een walnoot en besproei je deze met voldoende water. Wikkel de natte walnoot in keukenpapier en spuit regelmatig opnieuw met water. Na ongeveer 3 weken begint de noot te ontkiemen en kun je hem in een pot doen.

Drakenfruit

Om een ​​drakenvrucht te laten ontkiemen, verwijdert u met een pincet voorzichtig een aantal zaadjes uit het vruchtvlees van een vers fruit. Leg keukenpapier op de bodem van een plastic voedselcontainer en verdeel de zaden er gelijkmatig over. Besproei de zaden met water, sluit de plastic bak af met huishoudfolie en boor een paar gaatjes in de bovenkant met een tandenstoker. Na ongeveer 4 dagen beginnen de zaden te ontkiemen en kunnen ze in potten worden geplant.

Zie ook 7 manieren om zelfgemaakte groenten en fruit te verbouwen

Granaatappel

Om granaatappels te laten groeien, verwijdert u de zaden van een granaatappel en doet u ze in een afgesloten plastic zak. Druk met een deegroller op de verzegelde zak om de zaden plat te maken. Knip een hoek van de zak af en leeg het sap voorzichtig. De resterende zaden kunnen vervolgens in een pot worden geplant. Bewaar granaatappelpitjes op een warme, lichte plaats en geef ze regelmatig water. Kort na het planten komen de eerste scheuten uit de grond.

Dadelpalm

Verwijder de steen van een dadel en plaats deze in een kom met water. Het zaadje begint al na 1 week te ontkiemen en kan overgezet worden naar een pot.

Chili peper

Om een ​​chilipeper te laten groeien, legt u keukenpapier in een plastic voedselopslagcontainer, verwijdert u de zaadjes van een verse chilipeper en legt u de zaadjes op het keukenpapier. Besproei de zaden met water, dek de bak af met huishoudfolie en boor met een tandenstoker een paar gaatjes in de bovenkant. Na ongeveer 2 dagen beginnen de eerste scheuten te groeien en kunnen ze in een pot geplant worden.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *