Blog

Hoe maak ik de wasmachine schoon die van boven opengaat

Wasserij schoonmaken: Vraag je je af waarom het stinkt uit je wasmachine terwijl je net je pas gewassen kleren uittrekt? Het antwoord is eenvoudig en zit in de reiniging ervan! Zoals alle huishoudelijke apparaten, moet de wasmachine worden schoongemaakt om het maximale rendement te behalen.

Je zult schrikken als je schimmel, stof en zeepresten ontdekt die mogelijk in je wasmachine zitten. Als je een wasmachine hebt die van boven opengaat, wees dan niet bang! We zijn hier om u manieren voor te stellen om de overbelastingswasmachine gemakkelijk schoon te maken.

4 manieren om de overbelaste wasmachine schoon te maken!

Voordat u begint met schoonmaken, is het goed om te weten dat het reinigingsproces van de overbelastingswasmachine minimaal één keer per maand moet worden uitgevoerd.

Let op – De wasmachine-emmer draagt ​​ziektes! Besteed speciale aandacht aan kinderkleding

# 1 Kledingemmer

Voor het reinigen van de wasmand in overbelaste wasmachines is de procedure eenvoudig:

  • Vul de emmer met heet water, zonder er kleren in te doen.
  • Voeg vervolgens 3-4 kopjes azijn en een half kopje zuiveringszout toe.
  • Stel de wasmachine in op knijpen, om de azijn te mengen met de baking soda en om alle delen van de emmer te bedekken. Hierdoor wordt de schimmel in de emmer verwijderd.
  • Als het programma is afgelopen, laat u de wasmachine een half uur in de staat waarin deze zich bevindt om eventuele resten op te lossen.
  • Laat de wasmachine vervolgens het water weglopen.
  • Neem een ​​droge, schone doek en veeg de binnenkant van het bad goed schoon.
  • Laat de deur openstaan ​​om te drogen.

TIP1: Laat na elke wasbeurt het deksel van de wasmachine open staan, zodat er geen vocht kan ophopen.

6 Mogelijke oorzaken waar de was naar ruikt!

#2 Het wasmiddelbakje

Alle resten van het gebruik van de schoonmaakkleren worden opgevangen in het wasmiddelbakje. Hun ophoping verpest de wasmachine.

Om de koffer goed schoon te maken moet je de hele lade uit de wasmachine halen. Week het vervolgens in heet water samen met azijn en zuiveringszout. Resten die niet gemakkelijk terugtrekken kunnen worden ingewreven met een borstel en warm water.

Hoe maak ik de wasmachine schoon die van boven opengaat?

#3 De slang rond de emmer

Overbelastingswasmachines hebben een slang om hun emmer. Het zal u zijn opgevallen dat deze band door schimmel- en vuilophoping bruin of groen kan worden. Voor een effectieve reiniging gebruikte hij een nylon borstel (met zachte haren), evenals een oplossing van azijn-zuiveringszout. Als je niet alle resten ziet verdwijnen, doe dan heet water en bleekmiddel op de borstel voor een drastischer resultaat.

#4 Het wasmachinefilter

Het filter van een wasmachine verzamelt na een bepaald aantal wasbeurten vuil. Filters bedekt met pluisjes en ander vuil kunnen bestaand water niet effectief afvoeren. De kleding blijft dus samen met de restanten van het vuile water in de prullenbak. Het enige wat u hoeft te doen is vuil en pluisjes te verwijderen en af ​​te spoelen met schoon water voordat u ze terugplaatst.

TYPE 1: Elke wasmachine heeft zijn filter op verschillende plaatsen geplaatst, lees de gebruiksaanwijzing om het te vinden, verwijder het en plaats het goed terug.

TYPE 2: Vervang de filters van uw wasmachine binnen de door de fabrikant aangegeven tijd.

Wasmachinefilter

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *