Blog

8 Decorateurstips voor een modern huis. Interieurontwerpers praten over welke decoratiefouten moeten worden vermeden

Voor degenen die een mooi modern huis willen, kan het moeilijk zijn om te weten waar te beginnen. U moet de tijd nemen om het decor te veranderen, de ruimte te verbeteren en enkele aanpassingen te maken. Het is echter niet zo moeilijk als u denkt om een ​​verbluffend modern decor te realiseren. 8 geheimen versieren om je huis gelijk te maken aan een tijdschriftomslag

Kies een licht kleurenpalet

Unsplash

Een lichte kleur zorgt ervoor dat de ruimte er lichter uitziet. Het gebruik van neutrale kleuren, zoals crème, wit en grijs, zorgt er ook voor dat het kunstwerk of de planten die je gebruikt opvallen.

Kies een kleurenpalet dat je mooi vindt en laat tegelijkertijd je interieurstijl zien. Overweeg ook om een ​​donkere accentmuur toe te voegen om een ​​centraal punt te creëren.

Een elektrische haard installeren

Elektrische haarden hebben veel voordelen. Ze verwarmen een ruimte, hebben verschillende designs en zien er altijd geweldig uit. U kunt verschillende vlamkleuren kiezen en die er volledig realistisch uitzien. In een modern huis fungeert de open haard als centraal punt en voegt een gevoel van comfort toe.

Haarden zijn een populair element in moderne woonkamers. Niet elke woning is echter geschikt voor een echte woning. Het is veel goedkoper om een ​​elektrische te kopen. Bovendien hoef je je geen zorgen te maken over intensieve verbouwingen, as- en roetreiniging of het opslaan van hout ernaast.

Voeg wat textuur toe

Je moet wat textuur toevoegen om het lichte kleurenpalet te compenseren, omdat neutrale kleuren ze zullen helpen opvallen. De toevoeging van geweven of gebreide vloerkleden en stoffen ziet er geweldig uit in een moderne ruimte. Bovendien kunt u een verscheidenheid aan keramische stukken gebruiken om meer interesse toe te voegen. Veel interieurontwerpers zijn het erover eens dat textuur essentieel is voor interieurontwerp.

Gebruik een open plattegrond

Gebruik een open plattegrond in uw woonkamer en eetkamer. Het gebruik van deze optie opent de ruimte en geeft het een moderne charme.

Je kunt meubels en tapijten gebruiken om “kamers” te creëren. U kunt bijvoorbeeld stoelen op een kleed plaatsen zodat mensen zich daar kunnen verzamelen. Veel mensen gebruiken ook een ronde tafel om interactie te stimuleren en het open gevoel te vergroten.

Zie ook Decorateurs delen 15 interieurtrends waar je binnen een paar jaar spijt van zult krijgen

Voeg moderne kunst toe

Unsplash

We raden je aan om veel moderne kunst toe te voegen aan je huis. Hedendaagse kunstenaars gebruiken veel heldere, mooie kleuren, die zullen opvallen in een ruimte met een lichte kleur. Daarnaast ontdek je de verschillende stromingen van de hedendaagse kunst. Deze omvatten pop-art, abstracte kunst, surrealisme en meer!

Je hebt een oneindig aantal kunstwerken tot je beschikking. Je kunt veel geweldige werken op internet vinden of zelfs een kunstenaar opdracht geven om iets voor je huis te maken. Als je van kunst maken houdt, aarzel dan niet om je eigen creaties te presenteren!

Breng tijd door in de organisatie

We worstelen allemaal met rommel. Voor degenen die losse spullen hebben, moeten ze wat tijd in de organisatie doorbrengen. Het lijkt misschien eng, maar het is makkelijker als je eenmaal begonnen bent.

De beste manier om je huis te organiseren, is door minder rommel in huis te hebben. Gooi bijvoorbeeld ongewenste e-mail meteen weg in plaats van deze op tafel te laten liggen.

Installeer grote ramen

Unsplash

Veel moderne huizen hebben grote, mooie ramen. Door deze aan uw huis toe te voegen, kunt u de verlichting aanzienlijk verbeteren. Met meer natuurlijk licht ziet de ruimte er zeker heel mooi uit. Met meer ramen is het ook mogelijk om meer frisse lucht in de kamers te brengen.

Je kunt de ramen ook versieren met heldere gordijnen. De stof moet helder zijn en opvallen tussen de neutrale kleuren van de kamer. Veel binnenhuisarchitecten kiezen voor een primaire kleur, omdat deze prachtig “naar voren komt” en de aandacht trekt.

Hang een spiegel op

Spiegels laten de ruimte er veel helderder uitzien en helpen om natuurlijk licht in de kamer te verspreiden. Veel binnenhuisarchitecten zijn van mening dat spiegels noodzakelijk zijn en stellen voor om er een toe te voegen aan elke kamer, ongeacht de grootte.

Installeer spiegels op muren naast ramen en niet er recht tegenover. Als een spiegel voor een lichtbron staat, stuurt deze het licht weer terug. Deze plaatsing is niet voldoende om het licht in een ruimte te verdelen.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *