Blog

11 geweldige toepassingen voor rozenblaadjes

Rozen zijn een van de mooiste bloemen, ze zijn een symbool van liefde en romantiek. Ze zijn echter nuttig voor veel meer dan alleen hun schoonheid. Er zijn 11 geweldige toepassingen van rozenblaadjes die je een keer moet proberen. Ben je klaar om hun geheimen te ontdekken? 11 Gebruik van tandpasta voor de tuin en het huis

Natuurlijke huidreiniger

11 geweldige toepassingen voor rozenblaadjes

Rozenblaadjes zitten vol met antioxidanten die de huid kunnen verjongen door schade door vrije radicalen en overmatige olieproductie te bestrijden. Je kunt een zelfgemaakte huidreiniger maken door een theelepel rozenblaadjes in poedervorm te mengen met voldoende water om een ​​pasta te maken en een beetje rauwe honing toe te voegen om de voordelen nog verder te vergroten. Om te gebruiken, masseert u de reiniger zachtjes op uw gezicht en laat u deze een kwartier intrekken voordat u hem afspoelt.

Essentiële olie van rozen

Essentiële rozenolie is een belangrijk ingrediënt in zelfgemaakte zeep, lotions en andere schoonheidsproducten. Je kunt er zelf een maken door een pot met een deksel voor de helft te vullen met gedroogde rozenblaadjes en ze te bedekken met een olie (olijfolie of zoete amandelolie is ideaal). Zorg ervoor dat de bloemblaadjes bedekt zijn met minimaal 5 cm olie. Sluit vervolgens de pot en laat hem vier tot zes weken in een donkere kast staan, schud hem om de paar dagen. Zodra de olie klaar is volgens uw voorkeuren, laat u de bloemblaadjes uitlekken en gebruikt u deze zoals u wilt.

Zelfgemaakte potpourri

Je kunt rozenblaadjes gebruiken om je huis met geur te vullen. Om een ​​zelfgemaakte potpourri te maken, kun je gedroogde rozenblaadjes mengen met complementaire aroma’s zoals kaneelstokjes, gedroogde gember of vanillestokjes en het mengsel plaatsen waar je maar wilt opfrissen. Laden met sokken, kasten met beddengoed en een badkamer zijn allemaal ideale keuzes. Je kunt de parfums ook rustig laten slapen door een klein zakje in je kussensloop te doen.

Rozenwater

Deze klassieke cosmetische behandeling kan je huid verwijderen en je geest kalmeren met zijn delicate geuren. Alles wat je nodig hebt om rozenwater te maken zijn verse rozenblaadjes en gefilterd water en je hebt een aromatisch ingrediënt voor zelfgemaakte schoonheidsproducten.

Badzout

Weinig dingen ruiken zo zoet als badwater met rozengeur en je kunt je eigen verfrissende rozenblaadjesbadzout maken in slechts een paar minuten. Meng gewoon een kopje Epsom-zout, een handvol gedroogde en geplette rozenblaadjes en een kopje zeezout. Meng alles door elkaar en bewaar in een pot. Giet voor gebruik een hoeveelheid badzout ter grootte van een handpalm in een katoenen mousseline zak of knijp in een schone sok op een snuifje en laat het mengsel in je badwater trekken.

Zie ook 9 manieren om snijbloemen vers te houden Meer

Zelfgemaakte thee

Rozenthee is een klassiek ingrediënt in de Ayurvedische geneeskunde en een traditionele manier om menstruatiekrampen en diarree te verlichten. Je kunt thee zetten door een pot met gedroogde rozenblaadjes te vullen en er kokend water op te gieten. Sluit vervolgens het deksel en laat de thee minimaal vier uur staan ​​voordat u de bloemblaadjes laat uitlekken. Deze thee is heerlijk warm of koud en je kunt hem ook maken met groene thee om de smaak te versterken. Houd er rekening mee dat u bij het zetten van thee extra voorzichtig moet zijn met rozenblaadjes om ervoor te zorgen dat u niet per ongeluk giftige chemicaliën uit het tuinieren binnenkrijgt.

Jam met rozenblaadjes

Als je van het idee van een geurige en bloemige jam houdt, dan is rozenblaadjesjam iets voor jou. Het is een geweldige manier om veel rozenblaadjes in iets eetbaars te veranderen.

Voor de zere keel

Als je je nek de beste kans wilt geven om snel te herstellen, volg dan dit eenvoudige recept met honingblaadjes. Doe verse rozenblaadjes zonder herbiciden in een pot en giet honing bijna bovenop de bloembladen. Meng het mengsel met een niet-metalen voorwerp (bijv. bamboestokken) totdat de bloembladen volledig bedekt zijn. Laat het mengsel minimaal zes weken in de kast staan ​​en laat de bloemblaadjes zo goed mogelijk uitlekken. Om een ​​zere keel te verlichten, meng een lepel honing in hete thee. Dikke honing zal de keel bedekken voor onmiddellijke pijnverlichting en de antivirale eigenschappen van de bloembladen kunnen voorkomen dat het verder gaat.

Proef je eten

Het gebruik van rozenblaadjes is een manier om je eten te proeven zonder calorieën. Probeer ze als kers op een cupcake of als garnering op een salade. Zelfs fruit- en kaasborden winnen aan elegantie wanneer rozenblaadjes worden gebruikt om de randen te versieren.

Natuurlijke zonnebrandcrème en zonnebrandverlichter

Rozenblaadjes zijn een rijke bron van vitamine C, een krachtige antioxidant waarvan bekend is dat het de bescherming van de huid tegen de zon verbetert. Het aanbrengen van rozenwater op het gezicht kan de afweer van de huid versterken en beschermen tegen schade door vrije radicalen veroorzaakt door de zon. Ben je al verbrand door de zon? Spuit wat rozenwater op de brandwond om deze te verlichten.

Azijn van rozenblaadjes

Maak rozenblaadjesazijn door azijn in een pot vol rozenblaadjes te gieten. Laat het een paar weken op een koele, donkere plaats staan, laat de rozenblaadjes uitlekken en giet het af. De resulterende vloeistof kan worden gebruikt in haarspoeling, zonnebrandspray, badadditief of als saladevinaigrette.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *