Blog

Voordelen van minder water geven aan uw planten

Water geven aan de basis is een methode waarbij je de onderkant van de pot (5-8 cm) onderdompelt in een grote bak gevuld met water gedurende 10-12 minuten. De grond in de pot neemt water op via de drainagegaten zonder oververzadigd te raken. Het is een gemakkelijke methode om kleine plantjes in potten water te geven. Zet zelf automatisch water geven op deze voordelige manier

vintageopwekkingen

Verschil tussen boven- en onderbewatering

Wanneer de plant van bovenaf wordt bewaterd, valt deze vaak in het gebladerte. Ook maakt het de grond soms te nat, wat schadelijk kan zijn voor planten zoals vetplanten. Als je de pot lange tijd in de lekbak laat staan, kan dit wortelrot veroorzaken.

Aan de andere kant geeft water geven van onderaf water in een beperkte hoeveelheid die de grond niet verzadigt en overmatig water geven voorkomt. Dit proces houdt ook het vocht onder controle, wat het wortelstelsel gezonder maakt. U kunt de methode van minder water geven aan planten volgen, het is niet toegestaan ​​om het blad nat te maken omdat dit bladval of gele vlekken veroorzaakt.

Zie nog 10 geheimen voor de verzorging van vetplanten (+ video)

Zo geef je je planten water?

onoverwinnelijke kamerplanten

Gebruik een schotel. Plaats een schotel onder de pot en vul deze met water als het tijd is om water te geven. Laat de pot enkele uren weken. Leeg de schotel en laat het resterende water eruit lopen. Deze techniek wordt veel gebruikt door kwekerijen om vocht en voedingsstoffen vast te houden.

Week je planten in een dienblad, in een grote bak, in de gootsteen of in de badkuip. Vul de bodem met een paar centimeter water. Plaats de potten en laat ze een paar uur water opnemen. Voordeel: je kunt veel planten tegelijk water geven. Laat ze drogen voordat je ze terugplaatst.

Zelf watergevende potten. Ze zijn uiterst nuttig en besparen tijd. Geen overmatig of weinig water meer, de plant doet het allemaal. U hoeft alleen het waterreservoir bij te vullen voordat het leeg raakt, wat ongeveer om de maand is (maar verschilt van geval tot geval).

Houd er rekening mee dat verschillende grondsoorten verschillende niveaus van wateropnamecapaciteit hebben. Het cactusgrondmengsel bestaat bijvoorbeeld uit perliet en steen en kan niet in water worden geweekt.

  • Lagere watergift is ideaal voor kleine tot middelgrote planten die gemakkelijk kunnen worden verplaatst.
  • Wees voorzichtig met gevoelige planten, deze kunnen gemakkelijk worden beschadigd.
  • Terwijl u van onderaf water geeft, kunt u plantenvoedsel in het water mengen en ervoor zorgen dat er geen sporen achterblijven op het bad of de gootsteen.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *