Blog

DIY herfstterrarium – Ticorex

De herfst is voor veel mensen het favoriete seizoen, omdat er iets is waar ze blij van worden. Maar weet je wat leuker is dan een herfstdecoratie? Een miniatuur. Het is zo leuk om een ​​herfsttafereel te creëren in een terrarium met echte planten. Nep zonnebloemen voor herfstdecoratie

DIY herfstterrarium

Je zal nodig hebben:

Bolvormige kom met een diameter van 12 cm en een opening
Karton
Schaar
Ambachtelijke lijm
Lint planken
Boetseerklei
Takken
Valse herfstbladeren
Lijmpistool
Aerophytes Tillandsia
Zand

Begin met het snijden van een paar stukjes karton van ongeveer 2,5 bij 4 cm groot. Afhankelijk van de grootte van de kom heb je er tussen de 6 en 8 nodig.

Lijm de stukken aan elkaar om een ​​rechthoekig blok te maken. Dit wordt de basis van de hooibal.

Wikkel lintplanken om het kartonnen blok en knoop de randen vast.

Blijf lintplanken rond het blok wikkelen totdat alle kanten bedekt zijn. Knip eventuele losse stukken planken af.

De boetseerklei is zo makkelijk in gebruik en droogt in 24 uur aan de lucht. Vorm met een beetje oranje klei zes kleine cilinders van vergelijkbare grootte, ongeveer 1 tot 2 cm.

Plaats ze verticaal bij elkaar zodat ze aan elkaar plakken, maar hun afzonderlijke vormen behouden en de afzonderlijke lijnen van de pompoen vormen.

Rond de bovenkant van de pompoen en druk op de onderkant om hem een ​​beetje plat te maken.

Snijd een klein stukje takje en plaats deze in het midden van de pompoen. Laat 24 uur drogen. Maak verschillende pompoenen in verschillende kleuren en maten.

Knip een tak af die minstens twee takken heeft.

Neem wat nep herfstbladeren en snijd ze in kleine willekeurige vormen, bijna als confetti. Je kunt echte bladeren gebruiken, maar deze moeten eerst worden geperst en gedroogd, anders gaan ze kreuken.

Zie ook DIY Decoratieve Pompoenen van Cement

Breng een beetje lijm aan op de takken van de tak.

Strooi de kleine blaadjes op de takken van de tak en je hebt een boom met herfstkleuren. Afhankelijk van de grootte van je pot heb je 2 tot 4 bomen van verschillende hoogtes nodig.

Je kunt tillandsia luchtplanten in de meeste kwekerijen kopen, omdat het op dit moment erg populair is. Als je ze mee naar huis neemt, moet je ze minstens een uur in water laten weken. Leg ze vervolgens een uur op keukenpapier om het overtollige vocht op te nemen. Je kunt een hoge plant aan de achterkant van het terrarium plaatsen en een kortere aan de voorkant.

Begin met de elementen die naar achteren gaan – in dit geval de bomen. Breng een groot stuk hete lijm aan op de randen van de bomen en lijm deze aan de achterkant van het terrarium. Houd ze stevig vast terwijl de lijm opdroogt, zodat ze rechtop blijven staan. Zorg ervoor dat u een ruimte achterin laat voor de aerophytic

Plak de hooibundel voor de bomen.

Steek wat pompoenen in het hooi. Laat wat pompoenen achter als finishing touch voor later.

Giet wat zand in de container om de bodem te bedekken. Het zand dekt eventuele lijmresten af ​​en vormt een droog substraat voor de aerofyten. Kies zand dat eruitziet als grind en geen fijn strandzand.

Strooi meer kleine blaadjes over het zand om het terrarium extra herfstkleuren te geven.

Zet de hoogste tillandsia plant achterin waar je ruimte had en de kortste voorin naast de hooibaal.

Plaats meer pompoenen vooraan om het terrarium compleet te maken.

Verwijder ongeveer een keer per week de aerofyten om te rehydrateren.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *