Blog

8 manieren om uw koffie gezonder te maken

Koffie drinken heeft veel gezondheidsvoordelen, maar het kan de eetlust onderdrukken en sommige mensen gebruiken het als maaltijdvervanger. Maar koffie kan gezonder worden zonder je eetlust te verliezen en je stofwisseling te beschadigen. Hoeveel kopjes koffie elke dag ten goede komen aan de gezondheid?

Vermijd kunstmatige zoetstoffen en witte suiker.

positieve kant

Dit lijkt misschien een beetje vreemd, maar koffie is op zichzelf al gezond. Je maakt er eigenlijk ongezond van door suiker of kunstmatige zoetstoffen toe te voegen.

Door de hoge hoeveelheid fructose in suiker kan het ernstige ziekten veroorzaken, zoals obesitas en diabetes. Kun je geen koffie zetten zonder suiker, dan kun je een natuurlijke zoetstof zoals stevia gebruiken.

Kies kwaliteit boven kwantiteit.

© depositphotos.com, © depositphotos.com, © depositphotos.com

De kwaliteit van koffie kan variëren en is afhankelijk van de verwerking en de manier waarop de koffiebonen worden verbouwd en gebrand. In veel gevallen, vanwege de noodzaak van massale koffieproductie en het feit dat een koffieboom tot 5 jaar nodig heeft om te groeien en 10 kg koffie te produceren, besproeien sommige boeren ze met synthetische pesticiden en andere chemicaliën die nooit bedoeld waren voor menselijke consumptie . .

Deze chemicaliën versnellen de groei van elke boom en er is veel controverse over de gezondheidseffecten op de lange termijn die ze hebben op mensen. Als je je zorgen maakt over de aanwezigheid van pesticiden in je koffie, overweeg dan om biologische koffiebonen van een kwaliteitsmerk te kopen.

Voeg een beetje kaneel toe aan je koffie.

© depositphotos.com, © depositphotos.com

Kaneel is een zeer smakelijke specerij om aan je koffie toe te voegen en het een interessantere smaak te geven. Studies tonen aan dat kaneel de bloedsuikerspiegel en het cholesterolgehalte kan verlagen. Het zit boordevol antioxidanten die het menselijk lichaam beschermen tegen oxidatieve schade veroorzaakt door vrije radicalen.

Bovendien kan kaneel de belangrijkste risicofactoren voor hartaandoeningen verbeteren, waaronder cholesterol, triglyceriden en bloeddruk.

Voeg een beetje cacao toe aan je koffie.

© depositphotos.com, © depositphotos.com

Cacao is, net als kaneel, ook rijk aan antioxidanten en biedt veel gezondheidsvoordelen, waaronder het verminderen van het risico op hartaandoeningen. Bovendien helpt het bij gewichtsverlies door de mitochondriale biogenese te verbeteren en biedt het bescherming aan neuronen.

Cacao verbetert kennis en positieve stemming. Probeer een beetje cacaopoeder aan je koffie toe te voegen voor extra smaak.

Zie ook Wat er gebeurt als je koffie drinkt als je wakker wordt

Vermijd het drinken van te veel koffie.

© depositphotos.com

Overmatige koffieconsumptie kan een aantal gezondheidsproblemen veroorzaken. Te veel cafeïne kan leiden tot stress of nervositeit. Het kan de kwaliteit van de slaap verstoren en een cafeïneverslaving worden – dus in plaats van een kop koffie heb je er misschien 3 nodig om wakker te worden.

Koffie drinken heeft te maken met het afwegen van de voordelen en risico’s, je moet altijd naar je lichaam luisteren omdat het beter weet.

GEEN cafeïne consumeren na 14.00 uur

© depositphotos.com, © depositphotos.com

Cafeïne is wat koffie zo populair maakt. Het is stimulerend en geeft je energie om wakker te blijven en productief te zijn. Later op de dag koffie drinken kan je slaap beïnvloeden, ongeacht je tolerantie ervoor, en een slechte nachtrust veroorzaakt extra gezondheidsproblemen.

Om deze reden kun je, als je later op de dag koffie moet drinken, beter kiezen voor cafeïnevrije of een kopje zwarte thee die veel minder cafeïne bevat maar je wel energie geeft.

Vermijd crèmes.

© depositphotos.com, © depositphotos.com

Room is het meest voorkomende ingrediënt in koffie, vooral in de VS. De bekende vetarme crèmes zijn meestal sterk bewerkt en kunnen twijfelachtige ingrediënten bevatten.

Een volvette crème kan een opgeblazen gevoel verminderen en bevat minder lactose, waardoor het voor mensen met een lactose-intolerantie makkelijker te verteren is dan andere crèmes. Overweeg dus om een ​​beetje aan je koffie toe te voegen, bij voorkeur van grasgevoerde koeien.

Zet je koffie met papier.

© depositphotos.com, © depositphotos.com

Koffie bevat cafestol – een diterpenoïde molecuul dat het cholesterolgehalte bij mensen verhoogt. Als u een papieren filter gebruikt om uw koffie te zetten, vermindert de hoeveelheid, terwijl de cafeïne en alle antioxidanten in de koffie worden doorgelaten.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *