Blog

Hoe u uw mobiele telefoon kunt beschermen tegen oververhitting

4 uur en 10 minuten is de gemiddelde dagelijkse tijd die mensen op hun mobiele telefoon doorbrengen. Daarom is het minste wat we verwachten dat het altijd op de best mogelijke manier werkt. En als dat niet gebeurt, kan dat voor velen tot frustratie en schaamte leiden. Een van de problemen waarmee u te maken kunt krijgen, is oververhitting van uw mobiele telefoon. Om dit te voorkomen, volgen hier 10 fouten die bijna iedereen maakt om je telefoon te beschermen. 10 tips om uw telefoon langer mee te laten gaan

positieve kant

Tekenen dat je telefoon oververhit raakt

  • Bij sommige toepassingen duurt het even voordat ze plotseling worden geopend of gesloten
  • De cameraflits werkt niet meer
  • Het opladen van de batterij duurt langer dan normaal of laadt helemaal niet op
  • Het scherm kan vervagen of zelfs uitschakelen
  • Je hebt een signaalverlies omdat de telefoon overschakelt naar de energiebesparende modus

Gebruik het of laat het buiten staan ​​op een warme dag.

Hoewel het misschien voor de hand liggend klinkt, moet u op een warme dag uw telefoon niet in de zon of in de auto laten liggen. Dit kan zelfs gebeuren zonder dat je het doorhebt, bijvoorbeeld als je buiten aan het lunchen bent met je telefoon op tafel of als je foto’s maakt op het strand. U kunt de mobiele telefoon ook gebruiken als navigator op de voorruit van de auto.

Als de temperatuur hoger is dan 35 ° C, moet u het gebruik van de telefoon in direct zonlicht vermijden.

Altijd bij je in de buurt, naast je computer, tablet of andere telefoon.

© Pexels.com

Op onze werkplek plaatsen we meestal alle tools die we nodig hebben, zoals de computer naast de mobiel en soms de tablet. En zelfs nadat we ze hebben gebruikt, stoppen we ze allemaal in dezelfde tas.

Als een van deze apparaten heet wordt, zal deze alleen warmte afgeven aan uw andere apparaten als deze in de buurt is, wat hun temperatuur zal veranderen en hun prestaties op de lange termijn zal beïnvloeden. Daarom kun je ze het beste gescheiden houden.

Je mobiele telefoon draag je in je broekzak.

positieve kant

Als het een dag is met hoge temperaturen en je voegt daar je lichaamswarmte aan toe, dan zal het heel moeilijk zijn om te voorkomen dat je telefoon oververhit raakt als je hem in je zak stopt.

Besteed een beetje aandacht aan de werking van je telefoon.

Omdat de mobiele telefoon als een kleine computer is, maar zonder ventilatoren, kunnen de interne componenten ook behoorlijk warm worden. Als u dit probleem ondervindt, schakelt u functies of onnodige procedures uit, zoals achtergrondupdates, die bronnen en stroom van de telefoon verbruiken.

Verwijder de behuizing nooit.

positieve kant

De hoesjes beschermen de mobiele telefoons tegen eventuele vallen of externe schade die ze kunnen oplopen. Helaas zijn ze niet allemaal geschikt voor voldoende ventilatie van de telefoon. Als u het iets warmer voelt dan normaal, kunt u proberen de hoes te verwijderen. U kunt dit ook doen terwijl u de batterij van uw telefoon oplaadt. En als je weet dat je lang in de zon zult zijn, kun je een speciaal hoesje kopen om oververhitting te voorkomen.

Bekijk nog 10 fouten die u maakt bij het opladen van uw telefoon! Wat je nooit moet doen!

U schakelt draadloze verbindingen niet uit.

positieve kant

Vaak werken de telefoons zonder dat we het doorhebben, zelfs zonder dat ze bij ons in de buurt zijn. Als we ons bijvoorbeeld op een plaats bevinden met een slecht signaal of een slechte internetverbinding, blijft de mobiele telefoon zoeken naar netwerken of in het geval van Bluetooth zoekt hij naar andere apparaten om verbinding mee te maken. Als het begint op te warmen, probeer dan de aansluitingen uit te schakelen, in ieder geval totdat de temperatuur daalt.

Negeer de “functies” die uw telefoon nodig heeft.

Als je telefoon iets warmer is dan normaal, probeer dan de donkere modus, die de schermprestaties vermindert en dus minder warmte produceert. Dit kan worden ingeschakeld in de algemene instellingen van je telefoon of in sommige populaire applicaties, zoals Facebook of WhatsApp. Een andere truc om je apparaat te koelen, is door de vliegtuigmodus in te schakelen, wat ook de interne functionaliteit van de telefoon vermindert.

Gebruik applicaties die hoge eisen stellen aan je telefoon.

© Cruella / Marc Platt Producties en coproducenten

Als je graag games op je telefoon speelt of een film of een heel seizoen van een serie kijkt, houd er dan rekening mee dat dergelijke acties oververhitting kunnen veroorzaken. Door de monitor continu te gebruiken, worden de processors van de telefoon gedwongen harder te werken en meer warmte af te geven.

U laadt de batterij verkeerd op.

positieve kant

Batterij- en oplaadproblemen zijn meestal de meest voorkomende oorzaken van oververhitting van uw mobiele telefoon. Daarom moet u bepaalde fouten vermijden, zoals het gebruik van de telefoon tijdens het opladen of het gebruik van een oplader voor algemeen gebruik. Een andere fout die tijdens het opladen meer warmte kan genereren, is door hem onder een kussen te plaatsen of op een oppervlak waar hij niet goed kan ventileren.

U houdt uw mobiele telefoon en zijn applicaties niet up-to-date.

positieve kant

Probeer je telefoon altijd up-to-date te houden. Dit geldt voor zowel het besturingssysteem als de applicaties, omdat deze updates in veel gevallen dienen om bepaalde fouten te corrigeren en de processen in de werking ervan te verbeteren, die de verwarming van het apparaat kunnen beïnvloeden.

Wen ook aan het opschonen van applicaties die u niet gebruikt. Sommige draaien mogelijk op de achtergrond, wat meer werk oplevert voor de processor en de batterij van de telefoon.

Wat te doen als je telefoon al oververhit is?

positieve kant

Als je geen van de hierboven genoemde fouten maakt en je telefoon nog steeds aan het opwarmen is, kun je ook de volgende tips proberen:

  • Zet hem uit en laat hem staan ​​tot de temperatuur daalt.
  • Plaats hem naast een ventilator of in een omgeving met airconditioning.
  • Zet het nooit in de koelkast om af te koelen, omdat plotselinge temperatuurveranderingen en vloeibaar worden in de telefoon op de lange termijn schadelijker kunnen zijn.
positieve kant

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *