Blog

10 decoratieve fouten die een huis ouderwets maken

Het hebben van uw droomhuis gaat verder dan hoe groot of luxe het is. Het zou je gelukkig moeten maken. Hiervoor zijn de dingen die je binnen hebt, zoals meubels en decor, van cruciaal belang. Maar er zijn 10 decoratieve fouten die een ouderwets huis maken die je moet vermijden. 12 veelvoorkomende fouten bij het decoreren

Een donkere, afgelegen plek

De woonkamer is een ontmoetings- en ontmoetingsplaats voor familie en vrienden waar u de meeste tijd doorbrengt. Daarom is het zo belangrijk dat deze kamer, die in de vorige eeuw wat duister en ellendig was, goed bereikbaar en sfeervol is.

Tegenwoordig moet u het natuurlijke licht in uw woonkamer versterken. Hiervoor kun je bijvoorbeeld muren verwijderen en een open ruimte creëren met andere delen van het huis, zoals de keuken of eetkamer. Je kunt ook meubels en muren wit schilderen om meer licht te projecteren en een gevoel van open ruimte te creëren.

Verouderde planken

Mensen die graag regelmatig lezen, kunnen thuis vaak problemen hebben met de ruimte. Boeken, planken en boekenplanken kunnen immers veel ruimte innemen. Door het gebruik van donker hout voor planken en de overvloed aan boeken ziet het huis eruit als een oud dressoir.

U moet uw boekencollectie verkleinen en kiezen op basis van uw prioriteiten. U kunt beginnen met het kiezen van uw favorieten. Kies degene die indruk op je hebben gemaakt en die je duizend keer zou kunnen lezen. Dan zijn er de boeken die je hebt gekocht maar niet hebt gelezen en tot slot de boeken die je gewoon niet meer wilt houden. Verwijder jaren van planken en boekenplanken door ze in lichte of levendige kleuren te schilderen.

Macramé van de vorige eeuw

Iedereen heeft waarschijnlijk een macramé handgemaakt interieur. Hoewel ze emotionele waarde kunnen hebben, omdat ze waarschijnlijk door je tante of grootmoeder zijn gemaakt, moet je bedenken dat de meeste uit de mode zijn. Ze verzamelen niet alleen stof en vernietigen de stijl van een kamer, maar het zijn ook objecten zonder praktisch nut.

Als je te emotioneel bent om afscheid van ze te nemen, kun je een nieuwe functie voor ze vinden. Je zou ze bijvoorbeeld kunnen gebruiken als een hele mooie sprei of macramé om planten op te hangen en je huis krijgt een coole nieuwe boho-chique stijl.

Verf de muren in donkere of zeer levendige kleuren

Voordat u beslist welke kleur u wilt gebruiken om muren te schilderen, zoals die in uw woonkamer, moet u de volgende vraag stellen: Zelfs als u deze kleur echt mooi vindt, denkt u dat hij op alle muren goed zal staan?

Door alle muren in één kleur te schilderen, ziet de hele kamer er een beetje verstikkend uit omdat de hoeken de neiging hebben te verdwijnen. Bovendien moet je ze constant schilderen als er scheuren verschijnen of als de verf loslaat. Kies in plaats daarvan neutrale tinten die licht reflecteren.

Oude en korte gordijnen

Als je je huis een moderne uitstraling wilt geven, kies dan voor lange gordijnen en kies voor neutrale tinten die licht doorlaten om de kamer te verlichten en een beetje “gewicht” uit het interieur te halen.

Zie ook 8 fouten bij het plaatsen van meubels

Slechte kunstmatige verlichting

Vergeet de oude lampen en kies voor licht dat in verschillende delen van de kamer kan worden geprojecteerd. Vermenigvuldig lichtbronnen, door hier en daar staande lampen of tafellampen te gebruiken. Hun belangrijkste doel moet zijn om een ​​speciaal tintje toe te voegen of een specifiek deel van de kamer te markeren waar je de aandacht wilt trekken, in tegenstelling tot de lichtere en donkere hoeken van de kamer.

Zonder fysieke elementen

Het hebben van planten in huis is een enorme trend geworden onder Millennials. Ze helpen niet alleen om de lucht in huis te zuiveren, ze geven ze ook een uiterst modern groen tintje, waardoor elke hoek er prachtig uitziet. Een modern huis zou een paar planten binnen moeten hebben.

Je corrigeert geen onvolkomenheden

Vlekken op de muur, scheuren, losse kabels, kapotte stopcontacten of ongeverfde muren kunnen niet alleen gevaarlijk zijn, maar het huis ook laten lijken op een bouwplaats. Als je weinig geld hebt, kun je altijd even de tijd nemen om de basisproblemen zelf op te lossen, tenzij we het hebben over echte schade die door een expert moet worden verholpen.

Ouderwetse vloerkleden

Zeg maar dag tegen het vloerkleed dat op de vloer geplakt zit of tegen de ouderwetse vloerkleden die je als erfenis hebt meegenomen. Tapijten moeten altijd worden ontworpen volgens de indeling van de kamer waarin u ze wilt plaatsen. Zoek inspiratie in basiskleuren die je kunt combineren met andere decoratieve elementen in de kamer, waardoor een kleurrijke en harmonieuze omgeving ontstaat.

Bestaan ​​van te veel versieringen

Zelfs als je geen volledig minimalistisch huis wilt hebben, kun je ervoor zorgen dat je al die decoraties wegdoet die geen substantieel imago aan je huis geven. Als je modieus wilt zijn, onthoud dan altijd bescheiden te zijn, zodat je genoeg tijd hebt om op details te letten.e

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *