Blog

8 onverwachte toepassingen van suiker voor de tuin

Suiker is niet alleen om mee te koken maar ook voor de tuin en je kunt het op onverwachte manieren gebruiken. De simpele reden is dat het effectief en voordelig is. De 6 beste toepassingen van maïsmeel in de tuin

Maak vuile handen schoon van het tuinieren

8 onverwachte toepassingen van suiker voor de tuin

Om je handen na het tuinieren schoon te maken, kun je suiker gebruiken in plaats van ze met chemicaliën te wassen. Maak de handreiniger met 1 theelepel suiker en een beetje water. Schud de oplossing goed totdat de suiker is gesmolten en was er regelmatig je handen mee. Het is effectief bij het reinigen van vuile en vette handen.

Laat de snijbloemen langer meegaan

Als je je huis decoreert met wat snijbloemen en je wilt dat ze zo lang mogelijk meegaan, dan moet je een beetje suiker aan de vaas toevoegen. Voeg niet te veel toe, een theelepel is voldoende. Maar suiker helpt ook de groei van bacteriën die de vaas en snijbloemen kunnen doen stinken, dus het is aan te raden om ook een theelepel azijn toe te voegen.

Natuurlijke val voor vliegen

Je kunt suiker gebruiken om een ​​vliegenval te maken. Neem een ​​pan en vul deze met 1/4 kop suiker, 1/4 kop honing en 2 eetlepels water. Verwarm tot het water kookt en de suiker is opgelost. Dompel vervolgens een paar vellen karton in de oplossing en hang ze op om vliegen aan te trekken.

Weg met nematoden

Nematoden zijn kleine, in de bodem verborgen organismen die de groei van het wortelstelsel remmen. Suiker is een van de beste manieren om er vanaf te komen door de activiteit van nuttige micro-organismen en bacteriën te stimuleren.

Zie ook Waarom yoghurt gebruiken in tuinieren?

Grasvlekken schoonmaken

Grasvlekken zijn een van de moeilijkst te reinigen. Het enige wat je hoeft te doen is 1/2 kopje suiker met een beetje heet water in een kom te mengen en het dan op de vlekken aan te brengen. Laat de vlekken minimaal een uur intrekken. Was daarna je kleding en de vlekken zullen verdwijnen.

Weg met mieren

Suiker is een van de beste manieren om van mieren af ​​te komen. Je moet 1/2 kop suiker en 1-1 / 2 eetlepel borax mengen en in 1-1 / 2 kop heet water gooien. Week vervolgens een paar wattenbolletjes in het mengsel en plaats ze in de buurt van de plekken met mieren. Ze zullen het eten omdat ze van suiker houden en borax zal hen doden.

Voer de vlinders, bijen en kolibries

Nectar-etende wezens zijn dol op suiker. Door het in je tuin te sproeien trek je er veel van aan, zoals bijen, vlinders en kolibries. Ze zijn geweldig en zullen uw tuin tot leven laten komen.

Planten voedsel

Je kunt je planten voeden met een oplossing van azijn, suiker en water. Het is zeer voedzaam en bevordert de groei van uw planten. Meng 1 eetlepel azijn en 1 eetlepel suiker voor elke 250 ml water.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *