Blog

Gesmolten plastic van metaal of glas verwijderen?

Soms kan plastic per ongeluk smelten en aan heet metaal, glas of keramische oppervlakken blijven kleven. Een plastic kom, deksel of zak kan blijven plakken als deze in contact komt met een heet of zelfs heet oppervlak, zoals een keukenfornuis, broodrooster, broodrooster of grill. Het verwijderen van gesmolten plastic kan moeilijk lijken als het eenmaal is afgekoeld en vastzit. Het kan echter op verschillende manieren worden verwijderd. Hoe glas met azijn schoon te maken?

Gesmolten plastic van metaal of glas verwijderen?

Reinigen met commerciële reinigingsmiddelen

De kookplaat, broodrooster of oven kunnen een tijdje warm blijven en soms kunnen er per ongeluk plastic bakjes, borden of zakjes op of ernaast worden geplaatst. Eerst moet je de ramen openen om de ruimte te ventileren. Zorg ervoor dat u geen dampen inademt en wacht tot het hete oppervlak is afgekoeld. Gebruik een geslepen mes, zoals een metalen of plastic botermes, om te proberen zoveel mogelijk gesmolten plastic te verwijderen.

Spuit het plastic in met WD-40 en laat het enkele minuten intrekken. Gebruik vervolgens een scheermesje om het plastic te schrapen. Wees voorzichtig wanneer u dit doet, omdat het mes krassen kan maken op het oppervlak van het keukenoog. Nadat al het gesmolten plastic is verwijderd, spoelt u de WD-40 af met afwasmiddel en water. Droog het oog met een papieren handdoek of doek. Als de WD-40 niet beschikbaar is, zijn andere even effectieve alternatieven keuken- en glazenwassers.

Probeer nagellak

Een ander alternatief is nagellak. Test voor gebruik altijd een kleine hoeveelheid om te zien hoe uw apparaat reageert. Nagellak kan het oppervlak beschadigen, vooral emaille keukens.

Als er geen reactie is, giet dan een kleine hoeveelheid nagellak op de resten van gesmolten plastic en laat het enkele minuten intrekken. Gebruik een watje om het te wrijven. Herhaal dit totdat al het gesmolten plastic is verwijderd.

Zie ook Hoe de geur van sigaretten van houten meubels te verwijderen

Gebruik natuurlijke methoden

Als je meer natuurlijke methoden wilt proberen, dan is zuiveringszout een goede keuze. Voeg langzaam een ​​kleine hoeveelheid water toe aan de baking soda om een ​​pasta te maken, maar niet waterig. Breng het aan op het gesmolten plastic en laat het een paar minuten intrekken. Gebruik keukenpapier om baking soda en gesmolten plastic schoon te maken. Wrijf echter niet te hard, want zuiveringszout is een mild schuurmiddel en kan krassen op het oppervlak van het apparaat veroorzaken.

Je kunt ook afwasmiddel en water gebruiken. Laat het schuim en water het gesmolten plastic bevochtigen. Gebruik een zachte borstel om plastic voorzichtig schoon te maken. Wees voorzichtig bij het schoonmaken van een roestvrijstalen keuken, omdat deze gevoeliger is voor slijtage. Wrijf zachtjes om krassen te voorkomen. Dit werkt ook voor gesmolten plastic in een pan.

Alleen met water reinigen

U kunt ijs rechtstreeks op het gesmolten plastic aanbrengen. Het doel is dat het ijs het plastic verhardt en het gemakkelijker maakt om te schillen of te schrapen. Gebruik indien nodig een nylon spons.

Je kunt ook kokend water gebruiken. Giet met een lepel een kleine hoeveelheid in het gesmolten plastic. Dit zal het plastic opwarmen en zachter maken. Gebruik vervolgens een rubberen spatel om het te schrapen. Droog de kachel af met keukenpapier of een handdoek. Herhaal indien nodig. Zowel ijs als kokend water zijn ideaal voor keramische en metalen kachels.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *