Blog

14 typische fouten gemaakt door veel eigenaren van gezelschapsdieren

We houden van onze huisdieren, maar denken vaak niet na over de basisprincipes van hoe we voor ze moeten zorgen. We willen alles ten goede doen, maar in plaats daarvan creëren we nieuwe problemen voor onze kleine pluizige vrienden. Als gevolg hiervan kan de gezondheid van het huisdier verslechteren en kan zijn gedrag ondraaglijk worden. Omdat we van dieren houden, hebben we gekozen voor de meest gemaakte fouten van hun geliefde baasjes. Verdrijf vlooien van uw huisdieren

Scheer hun vacht in de hitte en op andere momenten.

Het maakt niet uit of uw huisdier binnen leeft of soms naar buiten gaat – een dier scheren is op geen enkele manier een goed idee, zelfs als de temperatuur hoog is geworden. De zweetklieren bij dieren bevinden zich op de voetzolen en daardoor wordt het lichaam gekoeld. Bont beschermt de huid van het dier tegen de schadelijke effecten van de zon, insectenbeten en houdt het koel – dus in geen geval mag u de vacht knippen of scheren.

Er zijn verschillende medische redenen om een ​​dier te scheren, bijvoorbeeld wanneer uw huisdier een operatie moet ondergaan of als het een huidziekte heeft. Om je pluizige vriend te helpen de hitte het hoofd te bieden, creëer je een donkere koele schuilplaats voor hem, maar zorg ervoor dat hij goed geventileerd is. Kam ook langharige katten elke dag om overtollige vacht te verwijderen.

U koopt een schaal die de verkeerde vorm heeft.

Als de kom van de kat te klein is, zullen de bakkebaarden de zijkanten van de kom regelmatig raken. Dit gevoelige orgaan moet niet te vaak worden gestimuleerd, omdat het vermoeidheid kan veroorzaken. Het kan leiden tot stress, opwinding en veranderingen in het gedrag van de kat, waaronder verminderde eetlust en agressie.

Let goed op de diepte van de kom. Als het te diep blijkt te zijn, begint het huisdier het voedsel dat op de bodem achterblijft te negeren. Uiteindelijk zal het dier verhongeren, terwijl voedselresten constant zullen bederven.

Je kiest een huisdier op basis van hun kleur.

© Pexels.com

Let bij het kiezen van een huisdier goed op de kleur. Dit is echt belangrijk. Sommige mensen associëren de kleur van een dier zelfs met bepaalde kenmerken van het huisdier en geloven bijvoorbeeld dat oranje katten vriendelijker zijn, terwijl zwart-witte katten minder communicatief zijn. Maar temperament speelt ook een belangrijke rol.

Lees voordat je een dier adopteert over het ras en kijk hoe ze zich gedragen in het dierenasiel. Vergelijk het karakter van het dier met dat van jezelf. Sommige rassen kunnen u erg communicatief vinden en u zult snel moe worden van de actieve levensstijl van de kat of hond.

Adopteer kittens en puppy’s die erg klein zijn.

Het is moeilijk om pluizige kleine kittens te weerstaan, maar desalniettemin is het geen goed idee om pasgeboren puppy’s en katten te adopteren. In de kindertijd hebben ze speciale zorg en zorgvuldige observatie nodig. Een nieuwe eigenaar kan problemen tegenkomen die hij zonder de hulp van een specialist niet zou kunnen oplossen.

De beste leeftijd om een ​​huisdier naar een nieuw huis te verhuizen is 12-13 weken. Voorafgaand hieraan moeten pasgeborenen onder toezicht staan ​​van hun moeder – zij zal ze voeden en hen de basisvaardigheden van zelfstandig leven bijbrengen. De gezondheid van huisdieren die bij hun moeder opgroeien, zal erg sterk zijn. Bovendien zullen ze socialer zijn als je ze krijgt.

Laat uw huisdieren in uw bedden slapen.

Het is heel prettig slapen met je pluizige huisdier! Dit kan echter nadelig zijn voor zowel u als uzelf. Jij en je viervoetige vrienden hebben verschillende maaltijden en vroeg wakker worden kan je slaapcyclus verpesten. Als gevolg hiervan krijg je niet genoeg slaap en voel je je moe.

Slapen met huisdieren kan astma en allergieën veroorzaken. Bovendien dragen katten kleine deeltjes kattenzand op hun voeten, die bacteriën kunnen bevatten.

Ook heeft een kat of hond zijn eigen bed nodig voor een comfortabele en goede rust, waar ze de kans krijgen om zichzelf te isoleren en hun energie te herstellen.

Controleer hun vacht niet op teken na een wandeling in het bos.

We zijn gewend om onze kleding en lichaam te controleren als we terugkomen van een wandeling in het bos. Als uw huisdier met u meegaat, controleer dan ook zijn vacht. Honden rennen vaak door hoog gras of struiken en het is heel gemakkelijk om teken op te vullen.

Vroege detectie houdt uw huisdier gezond en vermindert het risico op de ziekte van Lyme en andere aandoeningen. Als je de teek hebt gevonden, ga dan zo snel mogelijk naar je dierenarts.

U geeft niet om het water dat uw huisdieren drinken.

Sommigen kopen flessenwater, anderen vullen katten- of hondenbakken met kraanwater. Het wordt echter aanbevolen dat u uw huisdieren hetzelfde water geeft als u drinkt.

Als het kraanwater in uw omgeving schoon genoeg is en u het gemakkelijk kunt drinken, kunt u het ook aan uw huisdier geven. Als het water gefilterd moet worden, laat het dan geen kraanwater drinken. Kan schadelijke onzuiverheden bevatten die gevaarlijk zijn voor zijn gezondheid.

Bekijk 35 meer slimme items en producten voor huisdieren!

Laat uw huisdieren de prullenbak doorzoeken.

Soms houden honden, net als katten, ervan om in de vuilnisbak te duiken op zoek naar restjes. Het is beter om ermee te stoppen omdat het spijsverteringsstelsel van huisdieren niet minder gevoelig is dan dat van mensen. Oud voedsel kan maagpijn, misselijkheid en voedselvergiftiging veroorzaken.

Er zijn verschillende manieren waarop u kunt voorkomen dat uw huisdier in de prullenbak kijkt. Koop een prullenbak met een afsluitdeksel zodat uw huisdier deze niet kan openen. Geef je huisdier speelgoed elke keer dat je het huis verlaat, zodat hij zich niet gaat vervelen. En zorg er natuurlijk voor dat je geen honger hebt – in dit geval kom je niet in de verleiding om in de prullenbak te kijken.

Laat uw honden met hun voeten op u rusten.

Een puppy die op zijn achterpoten staat, ziet er heel schattig uit. Maar hoe ouder het huisdier wordt, hoe meer problemen zich voordoen – de hond begint op andere mensen te springen die aandacht zoeken. In het ergste geval kan het ze zelfs naar beneden gooien.

De eenvoudigste oplossing is om dit gedrag niet van jongs af aan aan te moedigen. Vaak krijgt een hond, nadat hij de voeten op zijn baasje heeft gezet, iets lekkers. Hierdoor ontstaat er een reflex, wat inhoudt dat hij ermee doorgaat om iets lekkers te krijgen.

Laat kleine vissen al heel vroeg in het aquarium zwemmen.

Elke keer dat je een nieuw aquarium koopt, heb je de onmiddellijke wens om het zo snel mogelijk te vullen met water, mariene decoratie en mooie bewoners. U hoeft zich echter niet te haasten – het aquarium moet de eerste dagen in quarantaine worden geplaatst. Het is noodzakelijk om een ​​speciale biologische omgeving te vormen die geschikt is voor vissen.

Vul het aquarium met water dat eerder door een speciaal filter is gegaan en installeer planten en schuilplaatsen voor toekomstige bewoners.

Ook moet u niet alle vissen tegelijk in het aquarium plaatsen omdat er na korte tijd te veel afval in het water komt wat een negatief effect heeft op de vissen.

Je eet te veel aquariumvissen.

Voeren is een van de weinige manieren om je liefde te tonen als je huisdier in een aquarium leeft. Dit is de reden waarom velen hen voldoende voedsel geven. Dit kan leiden tot stress, zwaarlijvigheid en een verslechterende waterkwaliteit – overtollig voedsel zal beginnen af ​​te breken en gifstoffen af ​​te geven.

Je zet maar één baars in een vogelkooi.

Vaak hebben vogelkooien maar één zitstok. Dit is de reden waarom onze gevleugelde vrienden kunnen eindigen met pododermatitis (een ziekte van de huid van de achterpoten) of schade aan de voeten. Vogels hebben 3-4 verschillende zitstokken nodig voor een gezond en comfortabel leven. Het is beter als ze niet van plastic zijn en een oneffen oppervlak hebben. Dit voorkomt dat de vogels stilstaand bloed op hun ledematen krijgen. Het is belangrijk dat de diameter van de zitstok overeenkomt met de grip van de poten.

Je geeft de vogels heel weinig speelgoed.

Het lijkt misschien dat sommige speeltjes genoeg zijn voor een vogel. Maar vogels hebben verschillende dingen nodig om te spelen: voor hun nagels, voor hun snavel, hangende ringen, ladders en meer. Het is belangrijk dat hij het speeltje in zijn nagel kan slingeren, gooien en vasthouden. Speelgoed moet regelmatig worden vervangen, anders kan de vogel zich vervelen.

Je kiest het verkeerde substraat voor een hamster.

Waarmee de kooibodem bedekt is, is niet minder belangrijk dan het voeren van een klein knaagdier. Het gebruik van kranten wordt afgeraden omdat de inkt giftig is. Je moet ook uit de buurt blijven van substraat met houtsnippers, want als ze niet goed worden gedroogd, kunnen vluchtige oliën hun luchtwegen irriteren.

Wat betreft de katoenvezels – de hamster kan ze met voedsel mengen en in zijn mond stoppen, waardoor hij verstikt. Het strosubstraat kan het dier steken. De beste keuze zijn speciale zachte vulstoffen voor kooien. Ze veroorzaken geen allergieën of verwondingen bij uw huisdier. Verander het substraat eens in de twee weken.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *