Blog

7 gewoonten die voorkomen dat u goed slaapt

 

Hoewel een slechte nachtrust de gezondheid, het uiterlijk en de kwaliteit van leven kan beïnvloeden, slaapt 35% van de volwassenen minder dan 7 uur per nacht. Hoewel zorgen en angsten u wakker kunnen houden, zijn er enkele dagelijkse gewoonten waarmee u kunt stoppen om beter te slapen. 9 redenen waarom slapen in een koele kamer beter is

Ga direct naar bed

Aan het einde van een drukke dag wil je waarschijnlijk alleen maar je hoofd op een kussen leggen. Maar als je ‘s avonds een paar ontspannende gewoontes kiest, kunnen je hersenen echt helpen om onderscheid te maken tussen dag en nacht en kun je sneller in slaap vallen. Het kan bestaan ​​uit een lichte snack voor het slapengaan, een warme douche of het lezen van een goed boek. Je nachtelijke gewoontes hoeven niet ingewikkeld te zijn, kies gewoon iets dat je geest kalmeert en dat je zal helpen gemakkelijker te ontspannen.

Drink zwarte thee voordat je naar bed gaat

Kruidentheeën staan ​​bekend om hun kalmerende effecten en worden al jaren gebruikt om slapeloosheid te behandelen. En hoewel veel, zoals kamille of lavendel, je kunnen helpen ontspannen en zelfs de kwaliteit van je slaap kunnen verbeteren, werken sommige andersom. Zwarte thee bevat bijvoorbeeld veel cafeïne en kan nervositeit en slapeloosheid veroorzaken.

Slaap met het verkeerde type deken

Hoewel je niet zonder deken kunt slapen, is de juiste keuze essentieel voor een goede nachtrust. Polyester dekens zijn gemakkelijk te wassen en te onderhouden, maar zijn niet de beste keuze als het gaat om een ​​betere nachtrust. Polyester is een synthetisch materiaal, wat betekent dat het niet ademt en het lichaam niet in staat stelt om zijn temperatuur te regelen, wat warmte en zweten veroorzaakt. Kies een wollen exemplaar dat je warm houdt en de huid laat ademen.

Ga ‘s avonds naar de sportschool

Lichaamsbeweging helpt om te ontspannen en stress kwijt te raken, wat op zijn beurt je slaap zal verbeteren. Maar te laat op de dag sporten kan je nachtrust meer kwaad dan goed doen. Als je binnen een uur voor het slapengaan naar de sportschool gaat, zal je lichaamstemperatuur niet dalen, waardoor je de hele nacht ronddraait. Als u liever ‘s nachts traint, doe dan minimaal 4 uur voor het slapengaan lichte lichaamsbeweging.

Ontbijt overslaan

Het ontbijt is een zeer belangrijke maaltijd – het kan je dag maken of breken. En ook al heb je ‘s ochtends niet veel tijd, weggaan zonder tussendoortjes heeft niet alleen invloed op je gewicht en concentratievermogen, maar ook op de kwaliteit van je slaap. Mensen die regelmatig het ontbijt overslaan, hebben meer kans om slecht in slaap te vallen en nerveus wakker te worden.

Draag een pyjama naar bed

‘S Nachts ziet er niets aantrekkelijker uit dan je favoriete pyjama aan te trekken en naar bed te gaan. Maar sommige pyjama’s zijn juist heel warm en kunnen je slaap beïnvloeden. We slapen beter als de lichaamstemperatuur iets verlaagd is. En als naakt slapen niet bij je past, kies dan voor een lichte pyjama gemaakt van natuurlijke en ademende stoffen, zoals linnen of katoen.

Tapijt in je slaapkamer.

Vloerkleden kunnen elke kamer verwarmen, maar om je bed te hangen is niet de beste keuze als het gaat om een ​​goede nachtrust. Tapijten en vloerkleden kunnen gemakkelijk stof en mijten opnemen en vormen een ideale voedingsbodem voor schadelijke bacteriën. Studies hebben aangetoond dat luchtkwaliteit essentieel is om te slapen en zelfs je prestaties de volgende dag kan beïnvloeden.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *