Blog

Hoe plasticine van tapijt te reinigen?

Wanneer kinderen en plasticine naast elkaar bestaan ​​in een kamer met tapijt, zal er zeker een deel van de gist in terechtkomen. Wanhoop niet, want je kunt het gemakkelijk schoonmaken. Hoe tomatensausvlekken op tapijt schoon te maken?

Hoe plasticine van tapijt te reinigen?

Verwijder grote of losse stukken plasticine met de hand van het tapijt. Als de rest nog zacht is, dep dan met een plasticine bolletje, liefst een wit stukje, zodat het geen kleur achterlaat. Scheid de vezels van het tapijt een beetje met je handen om diepere stukken plasticine te bereiken. Wacht tot de plasticine helemaal droog is om eventuele vastzittende stukjes te verwijderen, zodat huisdieren en kinderen uit de buurt blijven.

Als de plasticine al is uitgehard, wrijft u met uw hand heen en weer over het tapijt om het los te maken. Verzamel droog afval en gooi het in een prullenbak. Boen een schone, droge borstel met nylon borstelharen stevig op het tapijt als u niet alle plasticine alleen met de hand kunt losmaken of schraap de vezels met de punt van een plastic lepel. Stofzuig het tapijt. Herhaal wrijven en vegen totdat je zoveel mogelijk hebt verwijderd.

Zie ook Hoe u zonnebrandcrème op meubels en tapijten schoonmaakt

Als er wat kleur van de plasticine achterblijft nadat u deze van het tapijt hebt verwijderd, dep de plek dan voorzichtig af met een witte doek gedrenkt in mild zeepsop. Een vloeibaar afwasmiddel is zacht genoeg om het tapijt schoon te maken zonder verkleuring te veroorzaken. Als je het niet zeker weet, probeer dan eerst het zeepsop op een onopvallende plek. Houd de stof vochtig, niet nat, om overmatig vocht te voorkomen. Spoel de doek af. Dep vervolgens opnieuw om eventuele resterende zeep te verwijderen. Veeg de plek af met een schone, droge witte doek.

Als er gekleurde vlekken van de plasticine achterblijven, zelfs na het aanbrengen van zeepsop op het tapijt, veegt u de plek af met een beetje alcohol op een schone witte doek. Houd de stof fris en niet vochtig, om te voorkomen dat de tapijtvoering nat wordt. Controleer de handdoek vaak om te zien of deze de verf heeft geabsorbeerd. Als dat zo is, dep de plek dan opnieuw met een schoon stuk handdoek. Spoel de plek na het afvegen af ​​met een vochtige witte doek. Verdunde witte azijn kan ook eventuele vlekken verwijderen. Meng een deel azijn met vier delen water. Dompel een witte doek in het mengsel en knijp erin. Wrijf en veeg de plek af. Test zowel de alcohol als de azijn op een onopvallende plek op het tapijt voordat u het op de vlek aanbrengt.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *