Blog

Hoe meubelvoetafdrukken van tapijten en vloerkleden te verwijderen

Als u uw meubels verplaatst, worden er vlekken op het tapijt zichtbaar die eruitzien als kleine kraters, maar die omkeerbaar zijn. Een paar eenvoudige technieken zorgen ervoor dat het tapijt of vloerkleed eruitziet zoals het hoort, in plaats van eruit te zien als het oppervlak van de maan. Hoe spiegels schoon te maken met azijn

Hoe meubelvoetafdrukken van tapijten en vloerkleden te verwijderen

Plaats een middelgroot ijsblokje in elke deuk veroorzaakt door de poten van de bank. Gebruik voor grotere depressies veel ijs. Het doel is om de vezels van het tapijt langzaam nat te maken en vocht te absorberen als het ijs smelt. Wacht enkele uren of een nacht en borstel de vezels voorzichtig met een plastic kam met wijde tanden of met de punt van een plastic kaart. Voor een vezelrijk vloerkleed gebruikt u uw vingertoppen om ze terug te kammen naar hun oorspronkelijke positie.

In sommige gevallen kan stofzuigen de tapijtvezels terugbrengen naar hun oorspronkelijke positie. Wrijf een paar keer met je handen heen en weer door de vezels van het tapijt. Wrijf met de punt van een plastic kaart als je vingers niet veel helpen. Stofzuig zowel de deuken als het stuk tapijt ernaast.

Zie ook Brons reinigen en polijsten

De stoom biedt hulp bij aanhoudende of grote depressies. Maak een witte, pluisvrije katoenen doek nat zodat deze vochtig is, maar niet nat genoeg om te druipen. Plaats een strijkijzer over de deuk in het wattenstaafje en strijk lichtjes. Verwijder het strijkijzer en laat de handdoek op zijn plaats om over het tapijt te drogen. Til de handdoek op wanneer deze droogt of na enkele uren.

Sommige soorten tapijten of vloerkleden zijn bijzonder moeilijk als het gaat om kuiltjes. Omdat de vezels strak geweven zijn, duurt het langer om de kuiltjes recht te trekken. Er kunnen verschillende methoden nodig zijn om ze volledig te verwijderen.

Spuit de deuk voorzichtig met water en ga er met uw vingers of de rand van een plastic kaart heen en weer over. Stoom in de uitsparing, strijk erover met een vochtige witte katoenen doek en haal je vingers of plastic kaart weer door de vezels. Als het nog steeds aanwezig is, spuit dan met een beetje water, haal je vingers door de vezels en verwarm het gebied vervolgens enkele minuten met een föhn op middelhoog vuur, waarbij je elke minuut pauzeert om de vezels met je kaart of vingers te kammen. . Zorg ervoor dat u het tapijt niet oververhit, pas voldoende warmte toe om de vezels te laten ontbranden.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *