Blog

10 alledaagse voorwerpen die meer kwaad doen

We beschouwen onze huizen als een veilige haven voor ons gezin en voor onszelf. Wat we niet weten, is dat de meest voorkomende huishoudelijke producten soms een grote bedreiging kunnen vormen voor onze gezondheid. 11 alledaagse voorwerpen die tot afval behoren

Het echte effect van light frisdranken

positieve kant

Het eerste dat we uit ons dieet schrappen, zijn frisdranken. We kiezen voor een dieet om de overgang te vergemakkelijken, omdat we nog steeds iets zoets met cafeïne willen drinken als we minder energie hebben. Studies suggereren echter dat er een directe correlatie bestaat tussen de consumptie van light frisdranken en het risico op het ontwikkelen van ernstige gezondheidsproblemen zoals dementie, obesitas, hart- en vaatziekten en beroertes. De belangrijkste reden waarom we light-frisdranken drinken is om af te vallen, maar het kan ons gewicht doen toenemen en uiteindelijk meer kilo’s opleveren.

U kunt ook water consumeren. Als je het erg immuun vindt, breng het dan op smaak door een beetje citroensap toe te voegen. Als je trek hebt in iets zoets, dan kunnen smoothies je helpen. Je kunt zelfs verschillende soorten fruit combineren om ze nog lekkerder te maken.

Een giftige plons parfum

Voordat we het huis verlaten, is een spray met ons favoriete parfum altijd nodig. Wat we niet weten, is dat we eigenlijk lekker ruikende chemicaliën – waarvan sommige gemaakt zijn van olie – in onze huid spuiten. Blootstelling aan deze geuren kan milde tot ernstige symptomen veroorzaken, van migraine tot onvruchtbaarheid. Bovendien vervuilen ze het milieu!

Schakel over naar producten die op smaak zijn gebracht met natuurlijke oliën. Je kunt je eigen parfums maken zonder gifstoffen.

Pannen met antiaanbaklaag stoten ongewenste giftige gassen uit

© Depositphotos.com

De coating op antiaanbakpannen bevat polytetrafluorethyleen. Bij oververhitting van de pannen komen giftige gassen vrij, die kankerverwekkend kunnen zijn.

Het wordt aanbevolen om kookgerei van roestvrij staal of gietijzer te gebruiken. U kunt ook natuurlijke, antiaanbaksprays in uw kookkunsten opnemen.

Wattenstaafjes

Oorsmeer bestaat om één reden: het beschermt de gehoorgang tegen stof en vuil. Wanneer het zich ophoopt, wordt het plakkerig. Daarom kunnen we onze toevlucht nemen tot het gebruik van een wattenstaafje. Als er te hard op wordt gedrukt, kan het gevoelige organen zoals het trommelvlies beschadigen en zelfs gehoorverlies veroorzaken.

Gooi ze eerst weg of verwijder ze van de supermarktlijst. Vervolgens is het niet nodig om de oorsmeer die zich in uw oor heeft opgehoopt, schoon te maken. Als u het echter vanaf de opening van het kanaal wilt reinigen, gebruik dan een vochtige doek en pas op dat u niet te veel druk uitoefent.

De antibacteriële handzeep die “te veel” ziektekiemen doodt

Van kinds af aan hebben we geleerd over het belang van regelmatig handen wassen. Maar het gebruik van antibacteriële zepen kan “ongezond” zijn. Ten eerste is er geen concreet bewijs dat ze alle ziektekiemen doden en dat zouden ze ook niet moeten doen. Experts zijn van mening dat sommige ingrediënten in deze zepen, zoals triclosan, antibacteriële resistentie kunnen veroorzaken.

Eenvoudige zeep, water en nauwgezet wrijven is alles wat je nodig hebt om je handen schoon te houden.

Zie ook 10 dagelijkse items die u regelmatig moet wijzigen

De luffa: een paradijs voor ziektekiemen

Hoe kan iets dat eruitziet als een kleurrijke zeespons schadelijk zijn? De vlecht, die geweldig is voor het exfoliëren van dode huidcellen, vangt ook ziektekiemen op die groeien als de luffa nat is. Dus je brengt ze de volgende keer dat je het gebruikt op je huid aan.

Als je de luffa niet graag na elk gebruik schoonmaakt en droogt, is het veiliger om te kiezen voor exfoliërende zeep met natuurlijke ingrediënten.

Whitening tandpasta

© Depositphotos.com

Whitening tandpasta verwijdert oppervlakkige vlekken op je tanden, die voornamelijk worden veroorzaakt door overmatige consumptie van koffie of thee. Het probleem hier is hoe vaak u dit product gebruikt. Het kan uiteindelijk erg schurend zijn en het glazuur aantasten of tandgevoeligheid veroorzaken.

Controleer of het merk dat u gebruikt is goedgekeurd door een gerenommeerde tandheelkundige organisatie en gebruik het met gewone tandpasta.

Folie kan de oorzaak zijn van door voedsel overgedragen ziekten

© Freepik.com

Wanneer we voedsel in folie verpakken, slaan we onbewust een tijdbom op. Sommige bacteriën veroorzaken door voedsel overgedragen ziekten. Als er lucht is, groeien bacteriën sneller. Het probleem met folie is dat het het voedsel niet volledig afsluit van de lucht.

Gebruik anders luchtdichte containers. Daarnaast mag je het eten niet te lang buiten laten staan. Zet het in de koelkast zodra het een beetje is afgekoeld.

Gooi oude plastic containers weg

© Depositphotos.com

Containers gemaakt van hard plastic en gemarkeerd met “7” of “pc” (polycarbonaat) kunnen BPA (Bisfenol A) bevatten. Deze chemische stof kan de oorzaak zijn van verschillende endocriene aandoeningen, variërend van onvruchtbaarheid tot borst- en prostaatkanker.

Zorg er bij het kopen van nieuwe plastic containers voor dat ze BPA-vrij zijn of kies glaswerk en porselein, de veiligste opties.

Versleten BH

We hebben allemaal onze favoriete bh waar we op de een of andere manier niet vanaf kunnen komen. Maar het is tijd om afscheid te nemen van onze oude “ondersteunende” vriend. Wanneer de band op de beha na verloop van tijd verslijt, komt dit neer op minder ondersteuning. Vooral bij zwaardere vrouwen kan dit schadelijk zijn, omdat het kan leiden tot rugpijn.

Bovendien kan het het natuurlijke verouderingsproces in het borstweefsel vertragen. De borst verandert van vorm en grootte, voornamelijk als gevolg van gewichtsschommelingen of hormonale veranderingen, dus een beha die in het verleden wonderen heeft verricht, kan oncomfortabel en ondraaglijk worden.

Koop nieuwe door de verkoper om advies te vragen in de winkel om de beste keuze voor jouw lichaam te maken. Als je je te brutaal voelt, zeg dan helemaal vaarwel tegen beha’s.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *