Blog

10 bewezen manieren om gewichtsverlies te versnellen

Wereldwijd is obesitas tussen 1975 en 2020 verdrievoudigd, met ongeveer 1,9 miljard volwassenen met overgewicht. Hiervan waren er meer dan 650 miljoen zwaarlijvig. Op gewicht blijven vandaag vereist toewijding en tijd, iets wat de meeste mensen helaas niet hebben. Er zijn 10 bewezen manieren om gewichtsverlies te versnellen, zodat u gezond en gelukkig kunt blijven! 13 voedselcombinaties die gewichtsverlies versnellen

Eet voor de maaltijd.

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Een recent onderzoek heeft uitgewezen dat het eten van een kom soep voor een maaltijd je eetlust kan verminderen. Een mogelijke verklaring is dat terwijl je wacht tot de soep is afgekoeld, je hem langzaam moet eten, zodat je hersenen, hormonen en maag genoeg tijd hebben om een ​​”volheid” -bericht te coördineren.

Kruiden in je eten.

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Houd jij van pittig eten? Zo ja, dan hebben we goed nieuws. De consumptie van gekruid voedsel kan het metabolisme tijdelijk met maximaal 8% verhogen, waardoor de snelheid van het verbranden van calorieën toeneemt. Er is ook waargenomen dat het eten van gekruid voedsel mensen dwingt langzaam te eten, wat goed is voor de stofwisseling.

Eet gezonde tussendoortjes.

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Eet meer – maar niet tijdens de maaltijd. Tijdens het afslankproces heeft u mogelijk de tijd tussen uw maaltijden verlengd. Hoewel dit misschien redelijk klinkt, is het mogelijk dat u door te wachten tot u erg veel honger heeft, meer gaat eten voordat u een vol gevoel krijgt. Snel eten kan ook, wat zeker niet aan te raden is.

Eet om de paar uur gezonde snacks zoals zonnebloempitten, amandelen, appelschijfjes, volkoren crackers en magere kaas.

Slaap meer.

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Voldoende rust is erg belangrijk om het lichaam goed te laten functioneren. Uit een onderzoek bleek dat mensen die een dieet volgden, 6% minder calorieën consumeerden als ze voldoende sliepen.

Drink veel thee.

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

8 glazen water per dag is een dieettrend. Je moet water drinken, maar als je dorst hebt. Voor andere gelegenheden is thee de beste keuze. Thee (vooral groene) bevat veel antioxidanten en kan helpen bij het afvallen. Als bijkomend voordeel helpt groene thee ook beschermen tegen kanker.

Zie ook 8 kleine gewoonten die helpen bij gewichtsverlies

Omarm de kleur blauw.

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Onderzoek heeft aangetoond dat mensen de neiging hebben om minder te eten als ze eten in gerechten met een groter kleurcontrast tussen het gerecht en het eten. Onderzoekers hebben ontdekt dat mensen 33% minder eten op een blauw bord.

Stop met veel dingen tegelijk te doen.

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Wanneer je veel werk tegelijk doet, concentreert de geest zich niet op een enkel onderwerp en blijft hij bewegen tussen verschillende onderwerpen, inclusief de gedachte aan eten. Hierdoor kan je vergeten dat je op dieet bent en onbewust wat tussendoortjes eten.

Lachen

© Kristel.kitsing / wikimedia, © Depositphotos.com

Lachen geeft het lichaam een ​​beetje aërobe oefening. Het zorgt ervoor dat het hart sneller gaat kloppen, waardoor de bloedcirculatie naar het lichaam toeneemt. Intens lachen gedurende ongeveer een uur verbrandt bijna net zoveel calorieën als 30 minuten gewichtheffen.

Slaap in de kou.

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Terwijl we in de kou slapen, verbrandt het lichaam vet dat in de buik is opgeslagen om het lichaam warm te houden. Een studie gepubliceerd in het tijdschrift Diabetes wees uit dat mensen die in kamers sliepen met een temperatuur van ongeveer 19 ° C 7% meer calorieën verbrandden dan degenen die in een warmere kamer sliepen.

Doe de lichten uit.

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Het klinkt misschien vreemd, maar het is waar. Onderzoekers van de Ohio State University hebben ontdekt dat leven op donkere plaatsen kan helpen bij het afvallen.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *