Blog

6 eetgewoonten die Japanse vrouwen zwak blijven

De Japanners worden beschouwd als een van de mooiste en meest elegante ter wereld. Met 30 zien ze eruit alsof ze 18 zijn, met 40 als 25 en leven ze langer. Ze blijven zwak dankzij de geheimen van het Japanse dieet en de levensstijl. Hoe rijstconsumptie de Japanners een lang leven biedt?

Rijke en evenwichtige voeding

© ar.jal

Het is een veel voorkomende misvatting dat Japanners alleen sushi eten. Hun dieet is in feite heel anders. Ze geven de voorkeur aan vis, zeewier, groenten, soja, rijst, fruit en groene thee. Het Japanse dieet is veelzijdig en uitgebalanceerd en mist bijna veel calorieën en snacks.

Versheid en relevantie voor het seizoen zijn erg belangrijk en ze consumeren meestal seizoensproducten. Seizoensvissen genieten ook de voorkeur. Het weer is een andere kritische factor: in de winter consumeren de Japanners traditioneel vlees, vis en warme dranken en soepen, terwijl ze in de hitte van de zomer de voorkeur geven aan koude soepen, zeevruchten, koude ramen en salades.

Kookmethodes

© galitravel

De Japanners koken hun eten traditioneel yahni, gegrild, gestoomd of gebakken in een speciale pan met minimale olie. De groenten worden in plakjes gesneden zodat ze er beter uitzien en sneller gaar zijn. Het voordeel van dergelijke methoden is dat de voedingsmiddelen veel van hun voedingseigenschappen behouden.

Groentebouillon is een populaire basis voor veel gerechten. De Japanners gaan heel voorzichtig om met kruiden, zodat het eten licht is zonder de maag, lever en nieren te zwaar te belasten. De essentie van de Japanse keuken is om de natuurlijke schoonheid, kleur en smaak te benadrukken.

De cultuur van eten

© shashinki

Eten is ook een ritueel in Japan. Ze eten langzaam, kleine hapjes en de porties en gerechten zijn klein. Ze proberen de natuurlijke smaak en het uiterlijk van het eten te behouden en versieren het daarom zelden. Elke maaltijd heeft zijn eigen gerecht en is nooit tot de rand gevuld. Het is dus onmogelijk om op deze manier te veel te eten.

Zie ook Waarom de Japanners geen water drinken bij de maaltijd

Rijst in plaats van brood

© amazingjapan

Rijst is een essentieel onderdeel van elke maaltijd en wordt gekookt zonder zout of boter. Zo helpt de afwezigheid van zetmeelrijk voedsel om hun silhouet slank te houden.

Het ontbijt is een zeer belangrijke maaltijd – het kan je dag maken of breken

© speciaalvoer

Het ontbijt is een zeer belangrijke maaltijd – het kan je dag maken of breken. Het is de hoofdmaaltijd die veel gerechten omvat – meestal vis, rijst, omeletten, miso-soep, soja met groenten, zeewier en thee.

Er zijn bijna geen dessertsnoepjes

© vsedeserti

Dessert is een zeldzame gelegenheid en er is meestal een beetje van. De Japanners hebben heel andere verwachtingen van snoep dan wij – er zijn geen cakes of botercrème. Ze hebben zelfs rijstijs (mochi). Japanse desserts bevatten over het algemeen weinig vet, suiker en lijken niet op westerse smaken. Ze laten echter niets in je maag achter.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *