Blog

10 dure producten en hun goedkopere alternatieven

Als het gaat om boodschappen doen in de supermarkt, denk je misschien dat de duurste producten de beste zijn, maar dat is niet altijd het geval. Soms kunt u geld besparen door goedkope producten te kiezen die dezelfde kwaliteit hebben als de duurdere. Een alternatief dat u kunt proberen, is een huismerk van een grote keten, die dezelfde producten tegen lagere prijzen kan aanbieden, omdat ze geen significante bedragen uitgeven aan marketing en reclame. Welke voedingsmiddelen kun je beter niet in de supermarkt kopen?

Kruiden

© Depositphotos.com, © Pixabay.com

Geconfronteerd met een overvloed aan potten met kruiden zoals kaneel, komijn, kurkuma of peper in de schappen, geeft u misschien de voorkeur aan de goedkopere optie of het merk van de supermarkt.

Wat je ook kiest, het is belangrijk om de houdbaarheidsdatum te controleren, omdat de smaak van de kruiden na verloop van tijd kan veranderen. Je moet ook overwegen om in bulk te kopen, wat een andere manier is om geld te besparen en aandacht te besteden aan de hoeveelheid die je koopt, aangezien ze meestal in kleine porties worden gebruikt, en misschien gaan degenen die je minder gebruikt lang mee.

Zout

positieve kant

Hoewel gewoon zout een product is dat als goedkoop wordt beschouwd, is het ook mogelijk om een ​​economisch alternatief te kiezen, aangezien de ingrediënten die het bevat niet veel verschillen van het ene merk tot het andere.

Schoonmaakproducten

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Alleen omdat een product duurder is, wil nog niet zeggen dat het effectiever is. Bleekmiddel in de supermarkt heeft bijvoorbeeld meestal dezelfde hoofdingrediënten: natriumhypochloriet, anionogene oppervlakteactieve stof (een van de hoofdingrediënten in was- en vaatwasmachines) en parfum. Je kunt dus goedkoper bleekmiddel kopen.

Het is prima als je al een favoriet merk hebt vanwege de geur, maar het zou geen slecht idee zijn om een ​​aantal van de goedkopere te proberen.

Gedroogd fruit en noten

© Depositphotos.com

Noten zoals amandelen, hazelnoten, pistachenoten en walnoten zijn goed voor de gezondheid en zijn zonder overdrijving ideaal als tussendoortje. In sommige winkels kunnen hun prijzen echter een beetje hoog zijn.

Er zijn 2 manieren om te voorkomen dat je er veel geld aan uitgeeft: de ene is om het merk van de supermarktketen te kiezen en de andere is om ze in bulk te kopen en ze in porties in te vriezen als je een grote hoeveelheid koopt. Je hoeft niet altijd de duurste labels te kiezen.

Luchtdichte zakken

© snakefire / Reddit

Het is een wegwerpproduct, dus je hoeft er niet veel aan uit te geven. Bij het ordenen van de keuken of voor een broodje of snack op het werk kun je de merken kiezen en degene met het etiket van de supermarkt. Als het de bedoeling is om ze te gebruiken om in te vriezen, is het raadzaam om te controleren of de goedkopere duurzaam genoeg zijn.

Je kunt ze ook wassen en hergebruiken, wat geld bespaart en het milieu helpt.

Bekijk nog 9 trucs van supermarkten die ons willen misleiden en “verkeerde” producten willen kopen

Snack

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Snacks zijn snacks en veel mensen hebben al hun favoriete merken, maar af en toe kun je pakketten proberen tegen lagere prijzen om te zien of ze ook goed of beter smaken. Het is ook mogelijk om geld te besparen door de meest voordelige chips of nacho’s te kiezen.

Meel

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Het is mogelijk om een ​​goed merk tarwebloemsupermarkt of ander, minder duur meel te vinden voor eenvoudige recepten voor thuis. Controleer gewoon of het dezelfde ingrediënten bevat als wat u gewoonlijk gebruikt.

Een andere geldbesparende tip is om tarwebloem te gebruiken voor cakes of pannenkoeken in plaats van kant-en-klare mixen, omdat deze duurder zijn. Een mengsel voor het maken van pannen kan bijvoorbeeld twee keer zo duur zijn als gewoon meel.

Graan

positieve kant

Onder de grote verscheidenheid aan beschikbare ontbijtgranen, is het mogelijk om enkele van de meest economische merken te kiezen als u geld wilt besparen in de supermarkt. Het is aan te raden om naast het merk of de prijs ook de voedingswaardetabel te checken, vooral de hoeveelheid suiker, om de beste gezonde keuze te maken.

Bonen

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Bonen zijn een hoofdvoedsel en sommige supermarkten bieden hun eigen labels aan, dus ze hoeven niet alleen vanwege het merk de duurste te zijn. Dat geldt niet alleen voor bonen, maar ook voor andere peulvruchten, zoals linzen en kikkererwten.

Fruit en groenten

positieve kant

Het is noodzakelijk om dagelijks een gezond en uitgebalanceerd dieet te volgen, dus het is niet iets dat je van de supermarktlijst kunt schrappen. Als het gaat om diepvriesfruit zijn er geen grote verschillen tussen merken, dus kies het duurdere merk. Een andere manier om te sparen is door ze op de rommelmarkt te kopen en thuis in te vriezen.

Het verminderen van de consumptie van kant-en-klare salades en gesneden fruit in plastic bakjes is een andere maatregel die bijdraagt ​​aan het budget, evenals het kiezen voor meer seizoensgroenten en -fruit omdat ze goedkoper zijn.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *