Blog

10 tekens in het lichaam die u niet mag negeren, voor een goede gezondheid!

Je lichaam heeft een manier om met je te praten en het is belangrijk om te begrijpen wat het je probeert te vertellen. Let gewoon op de tekenen die uw lichaam u laat zien, zoals veranderingen in lichaamskleur of sensaties en verlangens die u ongebruikelijk vindt. 8 menopauzale waarschuwingssignalen die u misschien niet kent

Roze benen

© depositphotos, © depositphotos

Fabrikanten van voetlotion beloven vaak dat je “babyvoetjes” krijgt. Maar als u merkt dat uw voeten echt roze zijn en de huid er dun en gerimpeld uitziet, moet u een bloedtest ondergaan om uw bloedsuikerspiegel te controleren. Dit symptoom kan wijzen op een stofwisselingsprobleem, waaronder diabetes.

Je geknuffeld voelen

© depositphotos, © depositphotos

Een knuffel is niet altijd fijn. Als u soms het gevoel heeft dat iemand u omhelst of vastbindt rond uw middel, lichaam of benen, moet u enkele tests ondergaan om het risico op multiple sclerose uit te sluiten. U kunt ook last hebben van uw armen en benen – u kunt het gevoel hebben handschoenen of zware schoenen te dragen. Het gevoel kan variëren van irritant tot zeer pijnlijk, maar je moet toch voorzichtig zijn.

Dunne wenkbrauwen

© depositfoto’s

Als u merkt dat uw wenkbrauwen dunner worden, moet u uw schildklier controleren. Dit kan een van de symptomen zijn van hypothyreoïdie.

Gezwollen tenen

© depositphotos, © depositphotos

Zelfs als je een schone huid hebt, geen irritatie, geen jeuk, maar je tenen gezwollen zijn, kan dit wijzen op artritis psoriatica.

Verlies van eetlust

© depositphotos, © depositphotos

Als u plotseling verlies van eetlust ervaart en merkt dat u afvalt, kan dit een symptoom zijn van een stofwisselingsstoornis. Als u ook zure reflux heeft, kan dit een teken zijn van gastro-oesofageale refluxziekte.

Zie ook 10 tekenen dat uw schildklier niet goed werkt

Jeukende huid

positieve kant

Als u merkt dat u een jeukende huid heeft, kan dit een teken zijn van diabetes. Maar controleer voordat je naar de dokter gaat eerst de jeukplek: de jeuk kan worden veroorzaakt door een insectenbeet of een allergische reactie op nieuwe lotion of een doek van slechte kwaliteit. Als geen van deze redenen de jeuk verklaart, moet u een arts raadplegen.

Je kunt niet binnen

© depositphotos, © depositphotos

Als u een van die mensen bent die altijd vraagt ​​om de ramen te openen in het openbaar vervoer of thuis en het is veel gemakkelijker voor u om buiten te ademen dan thuis of op het werk, dan moet u uw hart laten controleren om het risico op hart- en vaatziekten uit te sluiten. mislukking. Ook moet mogelijk de schildklier worden gecontroleerd, omdat hypothyreoïdie gepaard gaat met dit symptoom.

Je tolereert geen open ramen

© depositphotos, © depositphotos

Als u echter zelfs in de zomer verkouden bent, moet u uw schildklier controleren. Het lichaam kan een tekort aan jodium hebben en dit tekort kan leiden tot hypothyreoïdie.

Plotseling begin van kleptomanie

© depositphotos, © depositphotos

Plotselinge onwetendheid over de wet en de wens om iets kleins te stelen, zelfs als je het gemakkelijk kunt betalen, kunnen het eerste teken van dementie zijn. Helaas zijn maar heel weinig mensen bereid om het probleem toe te geven en om hulp te vragen. Daarom moeten we meer aandacht besteden aan onze familieleden, vooral de ouderen.

Nagelveranderingen

© Sidsandyy / wikimedia, © depositphotos

Als je merkt dat je nagels van vorm veranderen en dikker en breder worden, kan dit erop wijzen dat je hartproblemen hebt. Maar u moet niet vergeten dat het geen ziekte op zich is, het is slechts een symptoom van een pathologische aandoening die door veel ziekten kan worden veroorzaakt, dus u moet een grondig onderzoek doen.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *