Blog

Wat gebeurt er als je elke dag 2 of meer douches neemt?

Als u gewend bent om ‘s ochtends, na het sporten te douchen en te genieten van een lange, warme douche voordat u naar bed gaat, kunt u uw gezondheid meer schaden dan u denkt. Elke dag veel douchen kan je huid en je haar beschadigen en zelfs je reproductieve gezondheid aantasten. Wat gebeurt er als je een zeepvrije douche neemt?

Haar kan er vettig uitzien.

© Shutterstock.com

Fris haar ziet er geweldig uit, maar vaak wassen kan het echt vet maken. Elke keer dat je je favoriete shampoo aanbrengt, droogt het de hoofdhuid een beetje uit, waardoor er als reactie meer talg wordt geproduceerd. Als je de gewoonte hebt om je haar dagelijks te wassen, krijgt je hoofdhuid het signaal dat het constant meer olie moet produceren om de hoofdhuid te beschermen tegen overmatig uitdrogen. Hierdoor wordt het haar op zijn beurt sneller vet.

De huid kan droog worden.

© Shutterstock.com

Hoewel niet regelmatig douchen onaantrekkelijk klinkt, doet het te vaak meer kwaad dan goed. Douchegels en warm water verwijderen gezonde bacteriën en natuurlijke oliën van de huid. Deze oliën helpen de huid langer jong en stralend te houden, en sommige dermatologen raden zelfs aan om 2-3 keer per week te douchen om jeuk en een te droge huid te voorkomen.

U kunt meer roos opmerken dan normaal.

© Shutterstock.com, © Shutterstock.com

Veel shampoos beweren je haar er glanzend, volumineus en zonder roos uit te laten zien, maar het zeer frequente gebruik ervan werkt juist andersom. Overmatig wassen met shampoo veroorzaakt jeuk en irritatie van de hoofdhuid. Dit kan uiteindelijk leiden tot roos en in sommige gevallen tot haaruitval.

Zie ook Waarom je je gezicht niet onder de douche moet wassen

De huid kan gevoeliger worden.

© Shutterstock.com

Een warme douche nemen lijkt een gezonde manier om ziektekiemen schoon te houden. Maar blootstelling van het lichaam aan wat vuil en bacteriën versterkt het immuunsysteem en helpt het om virussen effectiever te bestrijden. Veelvuldig douchen verstoort het microbioom van de huid, irriteert het en maakt het bekrast en roodachtig.

Het kan moeilijker zijn om het haar te ontwarren.

© Shutterstock.com, © Shutterstock.com

Direct na het douchen je haar drogen kan je deze frisse look van de salon geven, maar het dagelijks doen is niet goed voor je. Regelmatig wassen met shampoo maakt ze droog en broos. Wanneer het haar zwak is en gemakkelijk breekt, is het moeilijker om het te borstelen en te kammen.

Kan de reproductieve gezondheid beïnvloeden.

Gevoelige gebieden worden op natuurlijke wijze gereinigd met lichaamsafscheidingen en het gebruik van geparfumeerde zeep en gels om ze te wassen kan hun gezonde pH-waarden beïnvloeden. Dit kan op zijn beurt bacteriële onbalans, irritatie veroorzaken en zelfs de reproductieve gezondheid beïnvloeden. Het is het beste om zachte, ongeparfumeerde reinigingsmiddelen te kiezen om rond gevoelige gebieden te wassen.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *