οφέλη από χάσιμο βάρους,χάσιμο περιττού βάρους,συμβουλές υγείας,υγεία
Blog

Wat gebeurt er met het lichaam als je overtollig gewicht verliest?

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie hebben wereldwijd bijna 2 miljard volwassenen overgewicht. Overgewicht vormt een enorme bedreiging voor de menselijke gezondheid en is de belangrijkste reden voor de ontwikkeling van diabetes type II en hartgerelateerde ziekten. 13 voedselcombinaties die gewichtsverlies versnellen

Tanden blijven gezond.

© depositfoto’s

Voor mensen van 18 tot 36 jaar kan obesitas de oorzaak zijn van parodontitis – ontsteking van de weefsels rond de tanden. Er is aangetoond dat obesitas geassocieerd is met een toename van de incidentie van parodontitis bij de jongere populatie.

Maar een gezond dieet en lichaamsbeweging kunnen de ontwikkeling van parodontitis helpen voorkomen of op zijn minst vertragen.

Het risico op nierfalen wordt verminderd.

© depositfoto’s

Obesitas leidt tot nierfalen. Nefronen zijn speciale niercellen waar filtratie, absorptie en afscheiding van elementen plaatsvindt. Dus de nefronen hebben veel werk te doen. Als de massa vetweefsel blijft toenemen, storten de mechanismen van de nieren letterlijk in elkaar, wat leidt tot nierfalen. Dus als u te zwaar bent en extra gewicht verliest, is de kans op nierfalen kleiner.

Het risico op diabetes type II wordt verminderd.

© depositphotos, © depositphotos

Type II diabetes is wanneer het lichaam het vermogen verliest om insuline te produceren wanneer er suiker in het bloed is. Een grote hoeveelheid vetophopingen maakt de cellen minder gevoelig voor insuline en de suiker blijft in het bloed, wat leidt tot de ontwikkeling van de ziekte.

Hoewel de meeste mensen met overgewicht deze ziekte hebben, spelen genen ook een grote rol. Als een van uw gezinsleden diabetes heeft of heeft gehad, raden artsen u aan uw bloedsuikerspiegel en insulinespiegels te controleren, gezond te eten en te bewegen.

Haar en nagels worden sterker.

© depositfoto’s

Van tijd tot tijd klagen alle vrouwen over uitdroging van hun nagels en haar, en soms scheuren in de buurt van hun lippen. Maar als deze problemen ernstiger worden, kan dit een teken zijn van ijzertekort.

Wetenschappers hebben ontdekt dat er verschillende mechanismen zijn die uiteindelijk leiden tot een tekort aan ijzer in het lichaam. Als we onze stofwisseling corrigeren door af te vallen, kunnen we van een ijzertekort afkomen.

Gewrichtspijn verdwijnt.

© depositfoto’s

Helaas ervaren sommigen van hen gewrichtspijn veel vaker dan ze zouden willen. Maar er is goed nieuws: als u te zwaar bent en extra gewicht verliest, kunt u de pijn verminderen omdat uw gewrichten minder gewicht hoeven te tillen. Wetenschappers hebben een studie uitgevoerd en bewezen dat gewichtsverlies het risico op artrose, een veel voorkomende ziekte, verminderde.

Het is duidelijk dat dankzij de zwaartekracht gewichtsverlies gewrichtspijn vermindert. Maar de cijfers zijn echt indrukwekkend. Bij oudere patiënten resulteerde bijvoorbeeld elk verloren pond in een 4-voudige vermindering van de gewrichtsdruk.

De kans om zwanger te worden zal toenemen.

positieve kant

Het is bekend dat als een vrouw erg dun is, haar menstruatie kan worden beïnvloed en het moeilijk kan zijn om zwanger te worden. Maar overgewicht kan ook een probleem zijn. Door extra gewicht te verliezen en een optimaal lichaamsgewicht te bereiken, vergroot u uw kansen op een baby.

Zie ook 12 wetenschappelijke manieren om af te vallen zonder strikte diëten

Het risico op bepaalde vormen van kanker wordt verminderd.

flickr

Wetenschappers hebben een verband gevonden tussen bepaalde soorten kanker en obesitas. De aanwezigheid van extra vet in het lichaam beïnvloedt de stofwisselings- en immuunprocessen die ook een rol spelen bij de vorming en groei van kankergezwellen. Interessant is dat overgewicht bij vrouwen vaker kanker veroorzaakt dan bij mannen.

Het risico op het ontwikkelen van hart- en vaatziekten wordt verminderd.

© depositfoto’s

Hart- en vaatziekten zijn wereldwijd een van de ernstigste problemen geworden. De sedentaire levensstijl en de opkomst van mensen met overgewicht spelen daarbij een grote rol.

Wetenschappers hebben aangetoond dat hartproblemen bij zwaarlijvige mensen veel vaker voorkomen dan bij mensen met een normaal gewicht. Bovendien kan zelfs medicatie deze problemen niet verhelpen. De enige manier om dit te voorkomen is door de patiënt af te laten vallen. Dit is een goede reden om aandacht te gaan besteden aan je voeding en lichaamsbeweging.

Cognitieve vaardigheden verbeteren.

© De oerknaltheorie / Warner Brothers, © Harry Potter / Leavesden Studios

Wetenschappers hebben ontdekt dat hoe meer een persoon weegt, hoe groter het aantal specifieke eiwitten, ontstekingsmarkers genoemd, in zijn bloed. En het aantal van deze eiwitten is gerelateerd aan het intelligentieniveau: hoe meer “inflammatoire” eiwitten een persoon heeft, hoe lager zijn IQ. Het verband tussen intelligentie en lichamelijke gezondheid is veel sterker dan we dachten.

Stop met snurken en slaap beter.

© depositfoto’s

Slaapapneu komt vaker voor dan je denkt. Wanneer iemand het heeft, stopt zijn ademhaling vele malen terwijl hij slechts een paar seconden slaapt, zodat het lichaam nooit in de diepe fase van de REM-slaap kan gaan. Bijna 25% van de volwassenen heeft tekenen van apneu. En voor zwaarlijvige patiënten stijgt het percentage tot 45%.

Vetafzettingen worden aangetroffen in de organen, in de ruimtes ertussen en ook rond de nek. Dit zet druk op de keel, waardoor ademhalen moeilijker wordt. Als je zwaarlijvig bent en extra gewicht verliest, kun je de symptomen van apneu minder ernstig maken, maar volgens wetenschappers geneest gewichtsverlies apneu niet volledig.

Je zult langer leven.

© depositphotos, © depositphotos

Overgewicht beïnvloedt niet alleen onze kwaliteit, maar ook onze levensverwachting. Na onderzoek van bijna 4 miljoen mensen, ontdekten wetenschappers dat gewichtstoename ook leidt tot verhoogde sterfte. Interessant is dat het sterftecijfer stijgt als de body mass index te laag of te hoog is.

De conditie van de huid verbetert.

© depositfoto’s

Overtollig lichaamsvet beïnvloedt de normale processen die in de huid plaatsvinden. Dit is de reden waarom er vette rimpels op de huid verschijnen als u te zwaar bent. Wetenschappers hebben aangetoond dat obese patiënten een droge huid hebben omdat de huidbarrière beschadigd is.

Volgens een andere studie hebben mensen met overgewicht 5 keer meer kans op psoriasis. Extra gewicht en huidproblemen gaan altijd samen. Ook, hoe kleiner de patiënt, hoe groter het risico op huidziekte.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *