Blog

7 Schadelijk voedsel dat we vaak aan kinderen geven

Veel kinderen beginnen al op zeer jonge leeftijd met het eten van voedingsmiddelen die veel suiker bevatten. Dit vermindert de gevoeligheid van de smaakpapillen van het kind, zodat normale voeding er niet meer aantrekkelijk uitziet. Er zijn ook voedingsmiddelen die kinderen niet mogen eten vanwege de normale eigenschappen van hun lichaam. Er zijn 7 populaire schijnbaar gezonde voedingsmiddelen die kinderen helemaal niet zouden moeten eten. 8 tips om uw kinderen te beschermen tegen kwaadwillige acties en ontvoering

Sappen

© Depositphotos, © Depositphotos

Sappen zijn populair bij kinderen van alle leeftijden. Ze zijn handig en worden geleverd in kleurrijke verpakkingen. Maar hier eindigt de voordelen van verpakt sap. Een glas sap bevat 5-6 theelepels suiker. Opgeloste suikers worden direct opgenomen in de bloedbaan, wat slecht is voor de koolhydraatstofwisseling.

De American Academy of Pediatrics raadt aan om fruit te eten in plaats van sap te drinken. Dankzij de vezels van het fruit wordt het sap geleidelijk opgenomen. Je kunt ze ook een slok vers sap of een smoothie geven.

Yoghurt

© Depositphotos, © Depositphotos

Om een ​​gezonde yoghurt te kiezen, moet je de ingrediënten lezen. Koop yoghurt in plaats van zoete yoghurtdesserts. Yoghurt met fruit bevat veel suiker, vet en calorieën, wat leidt tot overgewicht bij kinderen en een grotere kans op diabetes.

Granen

© Depositphotos, © Depositphotos

Ontbijtgranen zien er erg gezond uit in advertenties die beweren veel vitamines en mineralen te bevatten. Sterker nog, ze bevatten geen gezonde elementen maar veel suiker. Tijdens de productie worden alle gezonde ingrediënten van maïs, tarwe en haver verwijderd en blijven alleen koolhydraten over.

Het is erg moeilijk voor het kind om vol te zitten, dus een paar uur later zal hij weer honger hebben. Een goed alternatief is havermout. Je kunt fruit en noten toevoegen om het aantrekkelijker te maken voor kinderen.

Zie ook Wat er met kinderen kan gebeuren als ze slapen met hun mond open

Lieve schat

© Depositphotos, © Depositphotos

Kinderen onder de 2 jaar mogen geen honing eten. Dit is niet alleen een mogelijke allergische reactie, maar soms bevat honing bacteriën die kunnen leiden tot een ernstige infectieziekte die botulisme wordt genoemd.

Druiven

© Depositphotos, © Depositphotos

Druiven bevatten vitamines en mineralen die kinderen nodig hebben. Maar er is een reden waarom kinderen ze niet mogen eten: de tepels zijn glad en kunnen ertoe leiden dat het kind verdrinkt.

Druiven zijn ook erg moeilijk te verwerken door het spijsverteringsstelsel van een kind. Bananen zijn een geweldige vervanger voor kinderen onder de 2 jaar.

Multivitaminen voor kinderen

© Depositphotos, © Depositphotos, ©

Vitaminen zijn een controversieel onderwerp. Het punt is dat ouders vaak vertrouwen op hun kennis en ervaring, wat totaal verkeerd is en zelfs gevaarlijk kan zijn in plaats van een specialist te raadplegen. Hoe veilig de vitamines ook zijn, ze mogen alleen door artsen worden aanbevolen.

Kinderen moeten de nodige vitamines uit voeding halen, je hoeft ze geen supplementen te geven.

Milkshake

© Depositphotos, © Depositphotos

Geconfronteerd met de keuze tussen frisdrank en milkshake, zou elke ouder zeker kiezen voor milkshake. Maar het blijkt dat het net zo schadelijk is als het veel vet en suiker bevat.

Uit het laatste onderzoek blijkt dat regelmatige consumptie van zo’n vette drank kan leiden tot het ontstaan ​​van hart- en vaatziekten. Dit product is zelfs gevaarlijk voor volwassenen, laat staan ​​voor kinderen.

Het is onmogelijk om kinderen geen suiker te laten eten en het is ook niet nodig. Wat echt belangrijk is, is om de juiste houding ten opzichte van zoet voedsel te vormen. Leg kinderen uit dat snoep zoet is en geen gewone voeding kan vervangen. Als iemand als kind gezonde eetgewoonten heeft, is de kans groter dat hij gezond gaat eten als hij opgroeit.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *