Blog

11 voedingsmiddelen die je lichaam je zal bedanken voor het eten

Het blijkt dat bananen en avocado’s onterecht werden uitgesloten van het dieet. Een paar bosbessen per dag kunnen beschermen tegen verlies van het gezichtsvermogen en je hoeft geen brood te eten om in vorm te blijven. Er is veel discussie over wat gevaarlijk voedsel is. Gisteren was melk de oorzaak van een verkoudheid, de dag voordat de eieren ons allemaal zouden doden. Maar de waarheid is dat we allemaal gezond zullen zijn met een uitgebalanceerd dieet. 6 fruitzaden die de gezondheid kunnen bevorderen

Volkorenbrood

© foodiesfeed, © depositphotos

Volkorenbrood bevat veel vitamine B6 en B9, die helpen het zenuwstelsel te versterken, een evenwichtige emotionele toestand te behouden en het immuunsysteem te versterken. Het zit boordevol sporenelementen, waaronder magnesium, dat essentieel is voor het behoud van een hoog energieniveau. Eiwitten zijn verantwoordelijk voor de opbouw van spieren en botten en koolhydraten helpen de hersenen zich te concentreren. Voor tiende kun je een broodje maken met volkorenbrood, tomaten en mozzarella.

bosbessen

© foodiesfeed, © depositphotos

Bosbessen hebben een breed scala aan voedingsvitaminen, die bijdragen aan de gezondheid van de huid en ook een grote rol spelen bij het verbeteren van het gezichtsvermogen. Je kunt een salade maken met bosbessen, aardbeien, bosbessen en yoghurt.

Avocado

© foodiesfeed, © depositphotos

Avocado beschermt het hart. Helpt de bloeddruk te stabiliseren en vermindert het risico op hart- en vaatziekten. Je kunt avocado gebruiken in plaats van boter in sandwiches met volkorenbrood.

Wortels

© foodiesfeed, © depositphotos

Wortel helpt het immuunsysteem. Bevat caroteen: een stof die in het lichaam wordt omgezet in vitamine A. Vitamine A verbetert de weerstand tegen infecties. Het raspen van een wortel en het toevoegen van een beetje zonnebloemolie versnelt het verteringsproces van vitamine A.

Bananen

© foodiesfeed, © depositphotos

Bananen worden vaak zonder voorbehoud uitgesloten van de dieetlijst. Maar niets kan de bloedsuikerspiegel beter verlagen dan bananen.

Bananen bevatten duurzaam zetmeel dat een vol gevoel geeft en de eetlust vermindert door het ledigen van de maag te vertragen. En ze bevatten ook pectine, dat helpt bij het verwijderen van gifstoffen uit het lichaam. Je kunt een banaan-appel-smoothie maken om ‘s ochtends van vitamines te voorzien.

Zie ook 8 voedselcombinaties die u helpen gewicht te verliezen

noten

© foodiesfeed, © depositphotos

Noten bevatten veel vezels, waardoor de huid schoon en stralend blijft. In plaats van via de huid te worden geëlimineerd, helpen noten om huiduitslag en schimmels uit het lichaam te verwijderen met behulp van vezels. Te veel noten kunnen echter leiden tot gewichtstoename. Je kunt een ongezond tussendoortje vervangen door een klein pakje noten.

Paprika’s

© pexels, © depositphotos

Paprika’s verlagen het cholesterolgehalte en verlichten ontstekingen. Het is een bron van vitamine A, C en E die een belangrijke rol spelen bij het behoud van de jeugdigheid van haar en huid.

Groene bonen

© foodiesfeed, © depositphotos

De balans van complexe koolhydraten en eiwitten zorgt voor een langzame, stabiele bron van glucose in plaats van de plotselinge toename die kan optreden na het consumeren van eenvoudige koolhydraten. Bonen zijn dus ideaal voor mensen met diabetes, maar zelfs als je dit probleem niet hebt, helpen ze bij het vervangen van oude cellen door nieuwe.

Als je zelden vlees, gevogelte of vis eet, kunnen sperziebonen je helpen de eiwitten binnen te krijgen die je nodig hebt.

Groenten

© foodiesfeed

Kruiden inactiveren bepaalde ontstekingsmarkers door het hele lichaam waarvan wordt gedacht dat ze hartaandoeningen bevorderen. Ze bevatten ook veel ijzer, dat een belangrijke rol speelt bij de aanmaak van rode bloedcellen en essentieel is voor stofwisselingsprocessen. Je kunt een snufje gedroogde kruiden in bijna alle voedingsmiddelen doen.

Vijgen

© foodiesfeed, © depositphotos

Vijgen bevatten fructose, glucose, cellulose, pectines, organische zuren, vitamine A, C, B1, B12 en andere. Ze verbeteren de spijsvertering, houden calcium vast in de botten en verminderen het risico op osteoporose. Samen met noten kunnen gedroogde vijgen en ander gedroogd fruit een goede voedzame snack zijn.

Eieren

© foodiesfeed, © depositphotos

Eieren bevatten 12 basisvitaminen: A, D, E, H, K, groep B (B1, B2, B3, B4, B9) en enkele andere. Eigeel bevat evenveel vitamine D als visolie. Ze zijn ook rijk aan aminozuren en spelen een sleutelrol bij de goede opbouw van ons lichaam. Je kunt eieren eten als omelet, gebakken, gekookt, gepocheerd of wat je maar wilt!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *