Blog

8 premenopauzale waarschuwingssignalen

Het zijn niet alleen opvliegers en onbepaalde perioden die aangeven dat je door de menopauze gaat, er zijn andere waarschuwingssignalen waarvan je je misschien niet bewust bent en waar je zeker op moet letten. 10 tekenen dat uw schildklier niet goed werkt

Haar op de kin

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Ironisch genoeg, terwijl het haar op je hoofd dunner kan worden, kunnen er nieuwe ongewenste haren op je kin, bovenlip of wangen komen. Dit komt door veranderingen in de verhouding tussen androgenen en oestrogeen in het lichaam. Terwijl de androgeen- en oestrogeenspiegels tijdens de menopauze dalen, doen ze dit met verschillende snelheden. Terwijl de oestrogeenspiegels sterk dalen, nemen de androgeenspiegels in de loop van de tijd langzamer af.

Lichaamsgeur

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Door de daling van de oestrogeenspiegels denkt de hypothalamus dat u oververhit raakt, waardoor u meer gaat zweten om uw lichaamstemperatuur te verlagen.

Verlies van botdichtheid

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Verlies van botdichtheid treedt op als gevolg van de daling van de oestrogeenspiegels in het lichaam. U kunt tot 20% verliezen tijdens de eerste vijf jaar van de menopauze. Dit kan het risico op osteoporose of het dunner worden van de botten verhogen.

Incontinentie

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Verzwakte bekkenbodemspieren, vaak het gevolg van vaginale bevalling, gecombineerd met dunner worden van het slijmvlies van de urethra als gevolg van lagere oestrogeenspiegels, veroorzaken urine-incontinentie, waardoor het moeilijk wordt om de drang om te urineren vast te houden.

Zie ook Natuurlijke behandeling en preventie van ooginfecties

Geheugenverlies

© Depositphotos.com

Hormonale veranderingen tijdens de premenopauze kunnen angst en slaapproblemen veroorzaken. Dit kan leiden tot minder aandacht en vaker vergeten.

Slapeloosheid

© Depositphotos.com

Progesteron is een kalmerend hormoon, dus wanneer het niveau in het lichaam daalt, veroorzaakt het meer stress. Stress kan slaapproblemen veroorzaken.

Nieuwe gevallen van allergieën

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Hormonen en het immuunsysteem werken parallel. Vrouwen in de menopauze zijn vatbaarder voor ernstige reacties op hun huidige allergieën of kunnen volledig nieuwe allergieën ontwikkelen. Dit komt door het verzwakte immuunsysteem veroorzaakt door de natuurlijke fluctuatie van hormonen tijdens deze periode.

Plotselinge verandering in het gezichtsvermogen

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Hormonen reguleren verschillende lichaamsfuncties die de ogen kunnen beïnvloeden, dus als ze veranderen, kan uw zicht ook veranderen. Verlaagde hormoonspiegels bij vrouwen tijdens de menopauze kunnen veranderingen in het gezichtsvermogen veroorzaken en in sommige gevallen bijvoorbeeld van bijziendheid naar presbyopie.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *